ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και πορτοκάλι

Το πιο κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις εποχές σε μια διαφορετική και νόστιμη εκτέλεση.

Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι basmati
  • 500 ml γάλα καρύδας
  • 150 ml γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 στικ κανέλας
  • 6 λοβούς από πράσινο κάρδαμο, ελαφρά σπασμένους
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη για τα πορτοκάλια
  • μία χούφτα από φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
  • μια χούφτα κράνμπερις

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα αρωματικά μας (κανέλα και κάρδαμο), τα οποία όμως έχουμε βάλει μέσα σε ένα πανάκι ή σε ένα τούλι που το έχουμε δέσει με σπάγκο έτσι ώστε να τα αφαιρέσουμε αμέσως μετά.
  • Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′-20′ , ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
  • Σε ένα τηγάνι που το έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το πορτοκάλι και ψήνουμε για 2 -3 λεπτά από την κάθε μεριά (ανάλογα την ένταση της φωτιάς) μέχρι να καραμελώσουν τα φρούτα μας. Με μια τσιμπίδα αφαιρούμε τα πορτοκάλια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στο πλάι.
  • Μόλις αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο, αφαιρούμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε μπολάκια.
  • Από πάνω βάζουμε λίγα φιστίκια, τα κράνμπερις και σερβίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού.

Πηγή