ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΟ CHEDDAR

ψωμάκια με μπύραΓια να φτιάξετε αυτά τα νόστιμα ψωμάκια με μπύρα, που θα συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βραδιές στη βεράντα με τους φίλους σας, θα χρειαστείτε:

  • 200 ml μπύρα ξανθιά , σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 200 γρ. βρώμη
  • 200 γρ. cheddar extra mature, τριμμένο
  • 2 αυγά μέτρια
  • 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας ή 1 κουταλιά αγγλική μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ασπράδι ελαφρώς χτυπημένο για άλειμμα

Εκτέλεση: Σ’ ένα ποτήρι ενώνετε την μπύρα με την μαγιά και την ζάχαρη και την αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα στερεά υλικά και κάνετε μια μικρή λακουβίτσα. Ρίχνετε μέσα εκεί τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και σιγά σιγά την μπύρα.  Ζυμώνετε το αλεύρι με την μπύρα μαλακά και δημιουργείτε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Κάνετε μια μπάλα την ζύμη και την αφήνετε σκεπασμένη στο μπολ, με μια καθαρή πετσέτα για 40 λεπτά περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Κάνετε με την ζύμη μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε τα ψωμάκια για 30- 35 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς σε αέρα. Αυτά τα ψωμάκια είναι ότι πρέπει να συνοδεύσουν ένα πιάτο με αλλαντικά και φυσικά τα απολαμβάνετε με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com