ΨΗΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ψητά μήλα με καραμέλαΚαθώς τώρα ξεκινά η εποχή με τα ωραία και τραγανά μήλα σας προτείνουμε μια νόστιμη και υγιεινή γλυκιά συνταγή για εσάς και τα μικρά σας! Ψητά μήλα με καραμέλα!

Θα χρειαστείτε:

    • 4-6 μεγάλα μήλα, σκληρά
    • 80 γρ βούτυρο
    • 80 γρ καστανή ζάχαρη 
    • 1 κουταλάκι κανέλλα
    • 50 γρ αμύγδαλο φιλέ
    • φρέσκο χυμο από 1 πορτοκάλι
    • 1 σφηνάκι cointreau (προαιρετικό)
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε πολύ λεπτά μισοφέγγαρα. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα πυρέξ και ρίχνετε μέσα τα μήλα. Βάλτε λίγο λίγο το βούτυρο πάνω από τα μήλα και πασπαλίστε τα όλα  με ζάχαρη και κανέλα. Ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού και το cointreau σιγά σιγά στο πυρέξ, από την άκρη όμως για να μη “διώξετε” την κανελοζάχαρη από τα μήλα.
  2. Ψήστε τα μήλα σας για ένα μισάωρο το πολύ μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά όχι να λιώσουν. Στα τελευταία 5 λεπτά πασπαλίστε τα με το αμύγδαλο και βάλτε τα ξανά στο φούρνο!

Εννοείται ότι μπορείτε να φάτε τα ψητά μήλα με καραμέλα και με παγωτό ή με χτυπημένη κρέμα…

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007, συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com  

Leave a Reply