ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ψαρόσουπαΣήμερα ψαροµαγειρεύουµε παρέα µε τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου και φτιάχνουμε μια πεντανόστιμη ψαρόσουπα με πεσκανδρίτσα και λαχανικά. Η συνταγή είναι από το παραμύθι Ψαρόσουπα του Γιώργου Λεμπέση, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

9789604963232

Υλικά για την ψαρόσουπα (για 4 µερίδες)

• 1 κιλό ακέφαλη πεσκανδρίτσα, κομμένη στη μέση ή στα τρία

• 1 λίτρο ζωμό ψαριού

• 300 γρ. σέλινο, καθαρισμένο και ολόκληρο

• 100 ml ελαιόλαδο

• 100 γρ. καρότα, χοντροκομμένα

• 130 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες

• 150 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο

• 200 γρ. πράσα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

• 100 ml λευκό κρασί

• 1 κουταλιά αλάτι

• ½ κουταλιά λευκό πιπέρι

• 50 ml χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

➤ Σε κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό και προσθέτουμε το σέλινο. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το σέλινο στον ατμό για 5-6 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει.

➤ Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, το καρότο και την πατάτα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το πράσο και τo φρέσκo κρεμμυδάκι. Τέλος, προσθέτουμε το σέλινο, το οποίο έχουμε στραγγίσει. Σβήνουμε με το κρασί.

➤ Προσθέτουμε την πεσκανδρίτσα και την αφήνουμε στον ατμό των λαχανικών για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε την ψαρόσουπα.

Leave a Reply