ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Αυτή η συνταγή για μπουρεκάκια είναι ιδανική για το παιδικό πάρτι, για το πικνίκ, αλλά και για σνακ στο σχολείο ή στο σπίτι. Θα χρειαστείτε:

  • 100 γρ άπαχο ζαμπόν , ψιλοκομμένο
  • 200 γρ τριμμένο τυρί (όχι πολύ αλμυρό)
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 1/2 κούπα γάλα χλιαρό
  • 2 1/2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού
  • πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα
  • λίγο αλάτι
  • 8 φύλλα κρούστας
  • λάδι για τα φύλλα 

Εκτέλεση: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και προσθέτετε το αλεύρι. Το φέρνετε μια δυο βόλτες να ροδίσει και μόλις σκουρύνει ελαφρώς προσθέτετε σταδιακά και ανακατεύοντας διαρκώς το γάλα. Κατεβάζετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος αλατίζετε αν χρειάζεται. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει. Στρώνετε ανά 2 τα φύλλα στο πάγκο ή στο τραπέζι και τα κόβετε σε τρία ίσα μέρη. Κάθε λωρίδα θα γίνει κι ένα μπουρεκάκι. Λαδώνετε την κάθε λωρίδα και βάζετε σε κάθε μία  από μια κουταλιά σούπας κρύα γέμιση. Στο τύλιγμα, ρολλάρετε μια φορά το φύλλο, διπλώνετε τις άκρες και μετά συνεχίζετε το ρολλάρισμα. Λαδώνετε ελαφρά και τα ρολλά από πάνω και αν θέλετε πασπαλίζετε με σησάμι, μαυροκούκι ή παπαρουνόσπορο. Ψήνετετα ρολλά στους 170° βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Τρώγονται ιδανικά χλιαρά αλλά είναι εξίσου γευστικά και σε θερμοκρασία δωματίου!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com

Leave a Reply