ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

Μαρμελάδα σύκοΗ μαρμελάδα σύκο, που φτιάχνουμε πάντα προς το τέλος του καλοκαιριού, όταν το αγαπημένο μας φρούτο είναι στην καλύτερη εποχή του, συντροφεύει ιδανικά το πρωινό μας.

Υλικά για ένα βαζάκι μαρμελάδα σύκο 500 γρ. 

500 γρ. καθαρισμένα, ώριμα σύκα
250 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση: Κόβουμε τα σύκα  στα τέσσερα, τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 5 ώρες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κανέλα. Μόλις βράσουν τα σύκα, τα ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι για 15 λεπτά, ενώ, αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε την επιφάνεια της μαρμελάδας. Όταν η μαρμελάδα δέσει, σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το ξυλάκι, προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Βάζουμε τη μαρμελάδα  σύκο σε αποστειρωμένο βαζάκι και τη διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό σημείο. Μετά το άνοιγμα, διατηρείται στο ψυγείο.

Leave a Reply