ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ

maxresdefault-1Από τα πιο δροσερά μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου, πολύ εύκολο να το φτιάξετε. Η γεύση του θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια!

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 300 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κονιάκ

Για την κρέμα

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 700 γρ. γάλα
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. ζελέ κεράσι
  • 500 γρ. βραστό νερό
  • 500 γρ. κρύο νερό
  • 26 φρυγανιές

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το κονιάκ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 500 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γρ. γάλα, το κορν φλάουρ, 40 γρ. ζάχαρη, τον κρόκο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Στρώνουμε σε ένα πυρέξ 25×35 τις φρυγανιές φροντίζοντας να καλύψουμε όλα τα κενά.
  • Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει.

Για τη σύνθεση

  • Με μία κουτάλα ρίχνουμε όλο το σιρόπι στις φρυγανιές και βάζουμε όλη την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και απλώνουμε με μία μαρίζ ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια τους.
  • Καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη σκόνη για το ζελέ και προσθέτουμε το βραστό νερό.
  • Ανακατεύουμε για να λιώσει η σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρευστό μείγμα του ζελέ πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.

Πηγή

Leave a Reply