Επειδή τρώμε συνεχώς κέικ σοκολάτας ή βανίλιας, ψάξαμε και βρήκαμε συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ ολικής άλεσης με πορτοκάλι, μέλι και ελαιόλαδο! Το αποτέλεσμα μάς αποζημίωσε!
Υλικά
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 200 γρ. μελι
- 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- 50 ml χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 200 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 100 γρ. Αλεύρι φαρίν απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 1 κ.γ. Baking powder
Σκεύη / Συσκευές: Μίξερ, φόρμα κέικ
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Μερίδες: 10-12
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, τα αυγά, το μέλι, την βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και χτυπάμε με το φτερό για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, το φαρίν απ και το baking powder και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Βοηθάμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, να ανακατευτεί καλά το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια καλά λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175oC για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε μία σχάρα.
ΤΙΡ: Μπορούμε να το σερβίρουμε με μέλι ή καραμέλα και ξηρούς καρπούς.
Credits
Συνταγή & Food Styling: Madame Ginger
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης