ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΙΜΑΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ ΜΕΞΙΚΟ

Τα παιδιά μπορεί να δυσκολεύονται να φάνε κρέας, αλλά στον κιμά σπάνια λένε όχι! Προτείνουμε, λοιπόν, μια συνταγή με κιμά, που όμως ξεφεύγει από το… χιλιομαγειρεμένο μπιφτέκι! Επίσης, περιέχει λαχανικά και όσπρια και εισάγει μικρούς και μεγάλους στη… μεξικάνικη κουζίνα! Το αν θα βγει καυτερή ή όχι, εξαρτάται από τις αντοχές σας! Εσείς το ρυθμίζετε! Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά σε κυβάκια
  • μισό φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα και πλυμένα με μπόλικο νερό από τη βρύση
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε μισό φλιτζάνι νερό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα (αν είστε τολμηροί μπορείτε να βάλετε καπνιστή ή ακόμα και καυτερή)

Εκτέλεση: Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρετε τον κιμά, πατώντας τον με ένα πιρούνι για να μην κάνει σβόλους. Μόλις πάρει καφέ χρώμα ρίχνετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε για 4-5 λεπτά να σωταριστεί και αυτό. Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τις πιπεριές, το καλαμπόκι και τον πελτέ διαλυμένο στο νερό. Βάζετε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα της επιλογής σας και αφήνετε να πάρει βράση ο κιμάς . Τον μαγειρεύετε για 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Μόλις ψηθεί καλά ρίχνετε τα φασόλια και ανακατεύετε για να ενσωματωθούν στον κιμά!  Μπορείτε να απολαύσετε τον κιμά με τα φασόλια σερβιρισμένα με ρύζι πιλάφι ή ακόμα να τον τυλίξετε σε πίτες τορτίγιας και να το απολαύσετε με σως από γιαούρτι διαλυμένο με λίγο νεράκι. Αν έχετε πολύ μικρά παιδάκια, μπορείτε να αποφύγετε τα φασόλια και τα μπαχαρικά! Και πάλι είναι πεντανόστιμο!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com  

Leave a Reply