ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΡΥΑ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ (ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ)

κρύα ντοματόσουπαΓια να φτιάξετε μια νόστιμη, καλοκαιρινή, δροσερή, κρύα ντοματόσουπα (γκασπάτσο), θα χρειαστείτε:

Υλικά:

  • 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 2 μικρές πράσινες πιπεριές
  • 1 αγγούρι με τη φλούδα, καλά πλυμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 λίτρο χυμό ντομάτας
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Τρίμμα φέτας
  • Ροδέλες ελιάς
  • Κάπαρη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ και τις βάζουμε σε μπολ. Αφαιρούμε τα κοτσάνι από τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε, τις ψιλοκόβουμε σε καρέ και ανακατεύουμε με τις ντομάτες. Καθαρίζουμε από τα σποράκια το αγγούρι, κρατάμε τη φλούδα, το ψιλοκόβουμε επίσης σε καρεδάκια και το ρίχνουμε στα υλικά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε  Αφήνουμε όλα τα υλικά να μαριναριστούν και να κατεβάσουν τα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Σερβίρουμε την κρύα ντοματόσουπα σε μικρότερα μπολάκια παγωμένη και τη γαρνίρουμε με ελιές, τρίμματα φέτας, κάπαρη και λίγο ελαιόλαδο.