ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΝΑΝΑ

γρανίτα ανανάΟ ανανάς είναι το αγαπημένο μου φρούτο, το παγωτό (οτιδήποτε σε παγωτό, για την ακρίβεια) είναι το αγαπημένο μου γλυκό, επομένως ο συνδυασμός τους με ξετρελαίνει. Μόλις καλοκαιριάσει φτιάχνω μια υπέροχη και πανεύκολη γρανίτα ανανά, που δροσίζει και γλυκαίνει όλη την οικογένεια!

Γρανίτα ανανά- Υλικά για 8 άτομα 
  • 2 μικροί ανανάδες ή ένας μεγάλος (περίπου 1 κιλό, ώστε να δώσει γύρω στα 600 γρ. σάρκα)
  • μισό κρασοπότηρο χυμό λεμόνι
  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τους ανανάδες, κρατάμε μόνο τη σάρκα τους και κόβουμε σε κομματάκια. Τα βάζουμε στο μούλτι λίγα λίγα προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη. Συνεχίζουμε όλη τη διαδικασία για όλο τον ανανά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον πολτοποιημένο ανανά με τη ζάχαρη,το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι. Δοκιμάζουμε και αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι όσο γλυκό το θέλουμε (εξαρτάται από το πόσο γλυκός είναι ο ανανάς), προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη.  Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το καταψύχετε. Ανά μισή ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Εναλλακτικά, παγώνετε το μείγμα για 3-4 ώρες και έπειτα το βάζετε στο μπλέντερ ή στο μούλτι για μερικά δευτερόλεπτα.
Make-a-Pineapple-Sorbet-Bowl-Step-16
Σερβίρετε τη γρανίτα ανανά αμέσως και καταβροχθίστε της! Όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, στο pinterest, πολλές υπερτέλειες μαγείρισσες τη σερβίρουν μέσα σε μπολάκι από τον original ανανά, πριν κοπεί. Εγώ δεν έχω φτάσει μέχρι εκεί, αλλά, αν έχετε χρόνο και όρεξη, αξίζει να το δοκιμάσετε!