ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΑΜΟ

φακόρυζοΓια να φτιάξετε νόστιμο φακόρυζο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, θα χρειαστείτε:

  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κούπα φακές
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • κανέλλα τριμμένη
  • τριμμένο κάρδαμο ή κύμινο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση: 
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά σωτάρετε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά. Ρίχνετε το κάρδαμο και την κανέλα και ανακατεύετε.
2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις φακές για 10 λεπτά περίπου. Σουρώνετε τις φακές και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
3. Ρίχνετε το ρύζι, τις μισοβρασμένες φακές, τη δάφνη και αλάτι. Προσθέτετε 1 1/2 κούπα νερό και χαμηλώνετε την φωτιά. Βράζετε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και οι φακές.
4. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το φακόρυζο το σοταρισμένο κρεμμύδι, προσθέτετε ξύδι και ανακατεύετε ελαφρά να πάει παντού. Το φαγητό είναι έτοιμο και τρώγεται ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Leave a Reply