ΕΛΑΦΡΥ ΓΛΥΚΟ ΣΑΝ TRIFLE ΜΕ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ

trifleΦτιάξτε αυτό το ελαφρύ γλυκό σαν trifle με κέικ και βύσσινο και σερβίρετε σε ατομικά ποτήρια!

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κέικ βανίλιας ή σοκολάτας (εγώ ακολουθώ την συνταγή που αναγράφεται στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 βαζάκι γλυκό κουταλιού βύσσινο 
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml γιαούρτι πλήρες στραγγιστό 
  • 3-4 κουταλιές άχνη ζάχαρη 
  • τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί, με προσοχή όμως ώστε να μην κόψει και γίνει βούτυρο. Προσθέτουμε την άχνη, ανακατεύοντας με το χέρι και μετά ρίχνουμε σταδιακά το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σ’ένα άλλο μπολ θρυμματίζουμε το κέικ. Μοιράζουμε σε ποτηράκια τα τρίμματα του κέικ σαν βάση. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές μους γιαούρτι και ολοκληρώνουμε με 2 κουταλιές γλυκό κουταλιού βύσσινο. Αν θέλουμε να το κάνουμε πιο πλούσιο και σοκολατένιο ρίχνουμε τριμμένη σοκολάτα από πάνω για γαρνίρισμα. Επίσης μπορούμε το γλυκό αυτό να το κάνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και να κάνουμε πολλές στρώσεις από κέικ, μους και γλυκό βύσσινο ολοκληρώνοντας με το βύσσινο. Σερβίρουμε το γλυκό κρύο από το ψυγείο.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com