ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

Εύκολη στην ετοιμασία και πεντανόστιμη, αυτή η σοκολατένια τάρτα θα κερδίσει καρδιές και στομάχια! Θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ μπισκότα δημητριακών τριμμένα στο μούλτι ( digestive ή ότι άλλα σας αρέσουν)
  • 90 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ τυρί κρέμα ( Φιλαδέλφια ή άλλο παρόμοιο)
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα καλή ποιότητας
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: Βουτυρώστε καλά μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Ετοιμάστε την βάση, ανακατεύοντας το βούτυρο και τα τριμμένα μπισκότα και βάλτε τα στην φόρμα, καλύπτοντας όλη τη βάση. Κόψτε κομματάκια την σοκολάτα και βάλτε τη σ’ ένα μέτριο μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρτε την από τη φωτιά. Ρίξτε τη ζεστή κρέμα μέσα στο μπολ με την σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Προσθέστε την κανέλα και το αλάτι και αμέσως μετά προσθέστε σταδιακά και το τυρί κρέμα και ανακάτεψε ξανά. Μόλις ενωθούν καλά ρίξτε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από την μπισκοτένια βάση. Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο για να παγώσει η σοκολάτα για μια περίπου ώρα και μετά είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

No Responses