ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Η Έλενα Σμπώκου μάς προτείνει μια εύκολη συνταγή για σοκολατένια κρέμα! Λεπτομέρεια; Η τριμμένη καρύδα! Θα χρειαστείτε!

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 100 ml κρύο γάλα
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη λευκή ή καστανή
  • λίγη τριμμένη καρύδα για διακόσμηση

Εκτέλεση:  Ρίχνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να αχνίσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν καλά μέσα στο γάλα. Χαμηλώνετε λίγο ακόμα την φωτιά και προσθέτετε και το γάλα με τον κορν φλάουρ. Ανακατεύετε διαρκώς για να μην κολλήσει το γάλα. Καθώς θα σιγοβράζει, η κρέμα θα πήζει. Μοιράζετε την κρέμα ζεστή σε μπολάκια και την αφήνετε να κρυώσει καλά. Την διατηρείτε στο ψυγείο και για να δώσετε έξτρα γεύση πριν από το σερβίρισμα, την πασπαλίζετε με τριμμένη καρύδα.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com  

Leave a Reply