CHEESECAKE ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

IMG_7103Σας περίσσεψαν πασχαλινά κουλουράκια; Φτιάξτε ένα νόστιμο γλυκό, ανοιξιάτικο cheesecake με μαρμελάδα της επιλογής σας!

Για 6-8 άτομα

200 γραμμάρια πασχαλινά κουλουράκια
110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,όχι καυτό
300 γραμμάρια  τυρί κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
1 βάζο μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα κουλουράκια μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε, έπειτα, το μείγμα σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και το πιέζουμε μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε τη βάση από τον φούρνο για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσει, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη  σαντιγί  και στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα. Βάζουμε στο ψευγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Έπειτα, στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.

Leave a Reply