BLONDIES, NOT BROWNIES

blondiesΤα blondies είναι το αντίθετο των brownies. Το όνομά τους το οφείλουν στο  “ξανθό” χρώμα τους, που έχει να κάνει με τη μαλακή καστανή ζάχαρη που περιέχουν. Η καστανή ζάχαρη κάνει το γλυκό αυτό να έχει μια ιδιαίτερη γεύση καραμέλας και να είναι αρκετά ζουμερό. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το σοκολατένιο αδερφάκι του, τα brownies, και μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές και προσθήκες, για διαφορετική απόλαυση κάθε φορά. Οι διάφοροι ξηροί καρποί και τα φρούτα είναι ο ιδανικός τρόπος να φτιάξεις τα δικά σου λαχταριστά blondies!

Θα χρειαστείς:

  • 100 γρ βούτυρο
  • 220 γρ ζάχαρη καστανή μαλακή
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κρόκο
  • 1 βανίλια
  • 140 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180º C στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, δεν θέλουμε να βράσουν τα υλικά.
  2. Βάζεις στην άκρη το κατσαρολάκι να κρυώσει το μείγμα για περίπου 10 λεπτά.
  3. Χτυπάς το αυγό με τον κρόκο και την βανίλια.
  4. Ενώνεις τα δύο μείγματα και χτυπάς καλά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά.
  5. Προσθέτεις το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
  6. Ρίχνεις το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνεις το γλυκό για 20-25 λεπτά .
Tips: Μερικές ιδέες για διαφορετική γεύση κάθε φορά. Μπορείς να προσθέσεις στο τελικό μείγμα:
-80 γρ ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου
-1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
-50 γρ λιωμένη μπανάνα
-2 κουταλάκια καφέ εσπρέσο
-3-4 κουταλιές ξερά κράνμπερι ή ότι άλλο ξερό φρούτο προτιμάς
Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Leave a Reply