ΜΠΑΝΑΝΟΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Για αυτή την εύκολη συνταγή για μικρά κέικ μπανάνας θα χρειαστείτε:

3 μπανάνες πολύ ώριμες
125 ml ηλιέλαιο
2 αυγά
250 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη λευκή
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι μπεικιν πάουντερ
150 γρ σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C και γεμίζετε με χαρτάκια θήκες για μάφινς. Λιώνετε τις μπανάνες με το πιρούνι και τις αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε το λάδι με τα αυγά να ενωθούν και μετά ρίχνετε την ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα ρίχνοντας το αλεύρι με την σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Τέλος ενώνετε με τα υπόλοιπα υλικά τις λιωμένες μπανάνες και τις σταγόνες σοκολάτας. Γεμίζετε τις θήκες μέχρι τη μέση και ψήνετε τα μάφινς για 18 με 20 περίπου λεπτά στους 180° C.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com  

Leave a Reply