BABYKOUZINA

Το Τaλκ φιλοξενεί την babykouzina! Ένας μπαμπάς, ο Antoine Τσάτσαρης, μετά τη γέννηση της κόρης του μπήκε στην κουζίνα και άρχισε να μαγειρεύει με απλές συνταγές, ολόφρεσκα υλικά, πιάτα με χρώματα, νοστιμιά και ελκυστική εμφάνιση, θέλοντας η μικρή του Κιάρα να γεύεται παραδοσιακές γεύσεις με προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά. Ο Antoine,που μαγειρεύει πάντα μαζί με την κόρη του, προτείνει 3 συνταγές!

Gateau-choco-sans-oeuf

Γλυκό σοκολάτας χωρίς αυγό (Από 18 μηνών)

Η λίστα μου!

200 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. αλεύρι
200 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
150 ml. γάλα
1 πρέζα αλάτι

Και τώρα…

Σε μια κατσαρόλα λιώνω τη σοκολάτα και το βούτυρο με το αλάτι. Προσθέτω τη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Μοιράζω το μείγμα σε δοχεία από σιλικόνη. Ψήνω στον φούρνο στους 180ο για 25 λεπτά. Σερβίρω!

pastitsio

 Baby παστίτσιο (Από 12 μηνών)

Η λίστα μου!

Από τον κρεοπώλη μου
200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
Από τη λαϊκή της γειτονιάς μου
2 καρότα
1 ντομάτα
2 κ.γ. πελτέ
Σκόρδο
Μαϊντανό
Μοσχοκάρυδο
Λίγη ακατέργαστη ζάχαρη
Κοφτό μακαρόνι
Μπεσαμέλ

Και τώρα…

Καθαρίζω και αλέθω τα καρότα με το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο, σοτάρω τον κιμά και προσθέτω το καρότο με το σκόρδο, ανακατεύοντας το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Προσθέτω την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζω το κοφτό μακαρόνι για 12 λεπτά και το σουρώνω. Για να κερδίσω χρόνο, παίρνω έτοιμη μπεσαμέλ σε σκόνη, την οποία ανακατεύω με πλήρες φρέσκο γάλα.
Όταν όλα τα υλικά είναι έτοιμα, γεμίζω μικρά φορμάκια από σιλικόνη με μια στρώση μακαρόνια, μια στρώση κιμά και μια στρώση μπεσαμέλ. Ψήνω για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο.

nuggets-poulet

 Παναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου με λαχανικά (Από 18 μηνών)

 Η λίστα μου!

Από τον κρεοπώλη μου
Φρέσκο κιμά από κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
Από τη λαϊκή της γειτονιάς μου
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
Λίγο ελαιόλαδο

Για το πανάρισμα
1 αυγό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα τρίμμα φρυγανιάς

Και τώρα…

Αλέθω στο μπλέντερ τα λαχανικά μαζί με το κοτόπουλο. Φορμάρω μικρές κοτομπουκιές. Τις περνάω στο αλεύρι, στο χτυπημένο αυγό και, τέλος, στη φρυγανιά. Απλώνω ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετώ τις κοτομπουκιές. Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο σε κάθε κοτομπουκιά. Τις ψήνω στους 180ᴼ μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά ανά πλευρά).

Θα βρείτε τον Antoine και τις συνταγές τους στο Babykouzina.com!

10441444_1382908531985292_4322453292321769724_n

Leave a Reply