ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Αυγοφέτες με πραλίναΟι γνωστές σε όλους μας αυγοφέτες (γαλλιστί French Toast) γεννήθηκαν ως συνταγή για να μην πηγαίνει χαμένο το μπαγιατεμένο ψωμί. Εδώ σας παρουσιάζουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για αυγοφέτες γεμιστές με πραλίνα και μπανάνες, ιδανικές για πρωινό ή σνακ.

Για 4 άτομα α χρειαστείτε:

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • λίγη κανέλα
  • 4 γεμάτες κ.σ. πραλίνα
  • μπανάνες σε ροδέλες
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση: Αλείφουμε με πραλίνα 4 φέτες ψωμιού του τοστ και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και τέλος προσθέτουμε το γάλα. Βουτάμε κάθε σάντουιτς στο μείγμα και αφήνουμε να το ρουφήξει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στο πλάι. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Σε χαμηλή φωτιά, τηγανίζουμε το κάθε σάντουιτς ίσα που να ροδίσει, για 2 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Κόβουμε τα σάντουιτς σε τρίγωνα, γαρνίρουμε με τις μπανάνες και σερβίρουμε αμέσως τις αυγοφέτες, όσο ακόμα είναι ζεστές.