ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Ο Nicolas Παπακωνσταντίνου, ιδιοκτήτης και ιδρυτής των Κομμωτηρίων Nicolas Eco-Yes και Nicolas Expressions, δίνει στους αναγνώστες του Τaλκ μερικές πρακτικές συμβουλές για  την πρώτη επαφή του παιδιού με τον κομμωτή του, ώστε να μετατρέψουν αυτή την «τρομακτική» εμπειρία σε χαρά για γονιό και παιδί.

Πότε να πάτε
Ανάλογα με το παιδί, ανάμεσα στον 8ο και τον 12ο μήνα της ζωής του, θα χρειαστεί το πρώτο του κούρεμα. Οι μακριές βρεφικές μπούκλες, αν και πολύ χαριτωμένες, μπορεί να ταλαιπωρούν το μωρό στο μπάνιο ή στο χτένισμα. Η τελική απόφαση βέβαια ανήκει σε σας. Διαλέξτε, όπως και να έχει, μια καλή ώρα μέσα στο πρόγραμμα του παιδιού: να μην είναι ώρα που νυστάζει ή είναι κουρασμένο. Η ώρα, για παράδειγμα, που πάει τη βόλτα του το πρωί ή το απόγευμα είναι η ιδανική στιγμή.

Αν το παιδάκι είναι λίγο μεγαλύτερο, και πριν το κούρεμα…
Στα νήπια 2- 4 ετών δεν αρέσουν οι εκπλήξεις. Μια καλή ιδέα είναι να πάρετε το παιδί μαζί σας μια μέρα που κουρεύεστε εσείς. Κάντε του αστεία για την μπέρτα, δείξτε του το κάθε εργαλείο και κυρίως: περάστε εσείς καλά! Αυτό θα του δώσει μια θετική πρώτη εικόνα για την όλη εμπειρία.

Διαλέγοντας το σωστό κομμωτήριο
Η εμπειρία του κομμωτηρίου που θα επιλέξετε πάνω στα παιδικά κουρέματα είναι σημαντική. Στα κομμωτήρια Nicolas, το προσωπικό έχει μεγάλη εμπειρία με παιδιά. Ας μην ξεχνάμε ότι αν αυτή η πρώτη εμπειρία είναι θετική, το παιδί θα θέλει να πάει ξανά και ξανά στο ίδιο μέρος και δεν θα θέλει να αλλάξει κομμωτή. Προσωπικά έχω πελάτες που είναι σήμερα 25 χρονών και τους κουρεύω από μωρά! Προσέξτε λοιπόν το προσωπικό του κομμωτηρίου να έχει γνώση για την ασφάλεια του παιδιού κατά τη διάρκεια του κουρέματος. Επίσης η χρήση κατάλληλων προϊόντων για μωρά και παιδιά είναι πολύ σημαντική. Εμείς, στους δικούς μας χώρους χρησιμοποιούμε μόνο σαμπουάν και προϊόντα styling φυσικής προέλευσης και με ουδέτερο pH.  H ειδική lotion για τα κοριτσάκια με μακρύτερα μαλλιά, έχει ωραίο άρωμα και αφήνει τα μαλλιά τελείως ξεμπερδεμένα, έτσι ώστε να μην πονάει το παιδί κατά το χτένισμα. Διαθέτουμε επίσης ταινίες και games σε tablet για να απασχολούμε το παιδί όσο κουρεύεται. Μια καλή ιδέα είναι να φέρουν και οι γονείς ένα αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού ή και ένα βιβλίο για του αποσπούν την προσοχή. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι στα κομμωτήρια Nicolas δεν βάζουμε «πιεσμένα» χρονικά τα ραντεβού, οπότε έχουμε τόσο το χρόνο, όσο και την υπομονή να κουρέψουμε ένα παιδάκι που αρχικά δεν θέλει.

Μετά το κούρεμα
Δείξτε καλή διάθεση και χαρά. Επαινέστε το παιδί για το πόσο καλά κάθισε, για το πόσο ωραία είναι τα μαλλιά του. Το κούρεμα, όπως και όλες οι άλλες δραστηριότητες με το παιδί, έχει να κάνει με τη διάθεση. Και η δική σας χαρά είναι μεταδοτική.

Δείτε περισσότερα για τα Κομμωτήρια Nicolas εδώ!