Ομάδες Παιχνιδιού Ελλάδος

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την ονομασία Ομάδες Παιχνιδιού Ελλάδος (Playgroup Hellas)  είναι ένας νεοσύστατος οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2012 από την Ασπασία Σκουφίδη, μητέρα δυο παιδιών (ηλικίας 3 ετών και 18 μηνών τότε) μετά την επιτυχημένη δημιουργία και λειτουργία της πρώτης ομάδας παιχνιδιού στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής το Σεπτέμβριο του 2011, στην οποία συμμετείχαν 15 παιδιά, γονείς και 2 παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας. Σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση και ανάπτυξη του θεσμού των playgroups, όπως αυτά λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της Ελλάδας.
Μέσα από τη δημιουργία ομάδων παιχνιδιού σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας στόχος της Playgroup Hellas είναι τα παιδιά και οι γονείς να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, αλλά και με άλλα μέλη της κοινωνίας, να μάθουν μέσα από το παιχνίδι, να δραστηριοποιηθούν σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος και να έχουν ίσες ευκαιρίες στην δημιουργική απασχόληση και τη ολόπλευρη καλλιέργεια, τόσο τη σωματική όσο και τη πνευματική. Όλες αυτές οι ενέργειες οφείλουν την επιτυχία τους τόσο στην εθελοντική και ουσιώδη συμμετοχή των γονέων όσο και στη συνεργασία και στην καθοδήγηση ειδικών επιστημονικών συμβούλων, παιδαγωγών  και άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της προσχολικής και πρωτοσχολικής αγωγής, προωθώντας  καινοτόμες πρακτικές.
Μέσα από προγράμματα και δράσεις για γονείς και παιδιά, όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια, δημιουργική απασχόληση, ομάδες γονέων-παιδιών, ομιλίες, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, εκδρομές και πολύ παιχνίδι η Playgroup Hellas δημιούργησε μια νέα για τα ελληνικά δεδομένα δομή, απόλυτα φιλική προς τα παιδιά, η οποία θα στηρίζεται στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη των ενηλίκων.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι δράσεις της Playgroup Hellas στηρίζονται από χορηγούς και υποστηρικτές οι οποίοι συμβάλλουν στη εξάπλωση της ιδέας μας μέσα από χρηματική, υλική προσφορά καθώς και μέσα από παροχή υπηρεσιών προς τα μέλη της ομάδας , με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερες οικογένειες να έχουν δυνατότητα να επωφελούνται από τις δράσεις της, ανεξάρτητα από την οικονομικοκοινωνική τους κατάσταση.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.playgroup.gr, στο www.facebook.com/PLAYGROUPHELLAS και στο e-mail: skoufidi@gmail.com

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *