ΠΡΟΣΟΧΗ: ΧΗΜΙΚΑ

Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε ένα μπουκάλι αναψυκτικό για να δώσετε στο παιδί σας να πιει λάβετε υπόψη σας ότι πιθανότατα το «ταΐζετε» με μια επικίνδυνη χημική ουσία, τη δισφαινόλη Α. Ειδικοί του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι ορισμένες συσκευασίες τροφίμων όπως σκληρά πλαστικά μπουκάλια ή κονσέρβες περιέχουν 1.000 φορές υψηλότερα επίπεδα της ουσίας σε σύγκριση με τα φρέσκα τρόφιμα. Οι ερευνητές μελέτησαν 75 ενήλικες και είδαν, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας, ότι η κατανάλωση μιας κονσέρβας σούπας την ημέρα επί πέντε ημέρες ήταν αρκετή για να αυξήσει τα επίπεδα της δισφαινόλης Α στα ούρα των εθελοντών κατά 1.221%! Σημειώνεται ότι η δισφαινόλη Α έχει συνδεθεί με εμφάνιση καρκίνου, καρδιαγγειακών νοσημάτων, εγκεφαλικών επεισοδίων, διαβήτη, αλλά και συμπεριφορικών και συναισθηματικών προβλημάτων στα κορίτσια.

Leave a Reply