ΕΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ….

εμβολιασμόΤο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μας εξηγεί ότι εάν επιλέξουμε να μην εμβολιάσουμε το παιδί μας, πρέπει να αναλογιστούμε τους πιθανούς κινδύνους και τις ευθύνες μας.

Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε…

  • Κάθε νόσημα που προλαμβάνεται με εμβολιασμό μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή στην περιοχή της Ευρώπης, καθώς αυτά τα νοσήματα κυκλοφορούν ακόμα, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Ενίοτε, τα νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό μπορούν να προκαλέσουν επιδημίες, π.χ. αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο.
  • Η εμφάνιση ενός μόνο κρούσματος σε ορισμένα νοσήματα μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στην κοινότητα. Παράδειγμα είναι η ιλαρά, η οποία αποτελεί μια από τις πιο μεταδοτικές νόσους και μεταδίδεται γρήγορα μεταξύ ατόμων που δεν έχουν ανοσία στην συγκεκριμένη νόσο.
  • Σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι γνωστό εκ των προτέρων πόσο σοβαρά μπορεί να εξελιχθεί η νόσος στο παιδί σας.
  • Παιδιά που έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ανοσοκατεσταλμένα βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για επιπλοκές από τα νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό, εάν δεν εμβολιαστούν.

Η ανοσία σε επίπεδο κοινότητας στηρίζεται στην σταθερά υψηλή εμβολιαστική κάλυψη για να αποφεύγεται η μετάδοση των νοσημάτων που προλαμβάνονται με εμβολιασμό. Όσο περισσότεροι γονείς επιλέγουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος μετάδοσης των νοσημάτων αυτών. Με την επιλογή μας, ως γονείς, να μην εμβολιάσουμε το παιδί μας, θέτουμε σε κίνδυνο όχι μόνο το ίδιο το παιδί αλλά και το κοινωνικό σύνολο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό, ρωτώντας τον γιατρό σας για τα συμπτώματα, τα σημεία και τις επιπλοκές των νοσημάτων αυτών.

Άλλες πηγές πληροφοριών για τα εμβόλια:

One Response

  1. ελενη ,ακρη 29 Απριλίου, 2017

Leave a Reply