ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Ο σύγχρονος αστικός τρόπος ζωής διαρκώς απομακρύνει τον άνθρωπο από το φυσικό του περιβάλλον.

To βασικό μέλημα των ανθρώπων των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη  είναι να αφουγκράζονται τις ανάγκες των παιδιών και να εξελίσσονται πάντοτε με στόχο να προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές τους. Έτσι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στη Φύση, βοηθώντας τα να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους στο πιο ελεύθερο και αγνό περιβάλλον, το φυσικό.

Στόχος των Εκπαιδευτηρίων είναι να εμπλουτιστεί περαιτέρω το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, έτσι ώστε να δίνει στα παιδιά ιδέες αλλά και υλικό από την ίδια τη φύση. Άλλωστε, έχει παρατηρηθεί ότι σε ομάδες που λειτουργούν σε φυσικό περιβάλλον οι άνθρωποι γίνονται πιο εξωστρεφείς, έχουν περισσότερη φαντασία, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

IMG_3580

Έτσι από φέτος οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη πραγματοποιούν μέρος των δραστηριοτήτων τους σε ένα κτήμα του σχολείου δίπλα στις κεντρικές εγκαταστάσεις, όπου, καθισμένοι σε κύκλο πάνω σε κορμούς δέντρων, ξεκινούν τη δράση τους κουβεντιάζοντας. Εκεί, κάτω από τη φυσική σκιά των δέντρων με τις μυρωδιές και τους ήχους του δάσους, εξοπλισμένοι με μεγεθυντικούς φακούς, τσιμπίδες, πυξίδες κ.ά., ανάλογα με την ηλικία τους και πάντοτε με την επίβλεψη εκπαιδευτικών, πραγματοποιούν projects, εξελίσσουν τα μαθήματα που κάνουν στο βιβλίο, μαζεύουν υλικό για τις εργασίες τους. Πρωτίστως, όμως, εμπνέονται, κινούνται, εξερευνούν, ανακαλύπτουν, συνεργάζονται και, τελικά, μαθαίνουν σε έναν χώρο με σύνορα τον ουρανό και τα δέντρα.

kessariskessaris

Εκπαιδευτήρια Καίσαρη
Βάρη Αττικής (πίσω από τη Σχολή Ευελπίδων).
Δ: ΤΑΧ. ΘΥΡΙΔΑ 4809 Τ.Κ. 19400 – ΚΟΡΩΠΙ 
Τηλ:
 210 9656300-5
Fax: 210 9656308
Email: school@kessaris.edu.gr

Leave a Reply