ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ- ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ιστορικά συνδεδεμένα με το ποδήλατο, που αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες μέσο μετακίνησης και «εργαλείο» των ταχυδρόμων, αφιερώνουν στον οικολογικό αυτόν τρόπο μετακίνησης την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφορεί στις 12 Ιουνίου 2014.

Με τέσσερα καλαίσθητα γραμματόσημα τα ΕΛΤΑ αφηγούνται:

  • τις περιηγητικές ποδηλατικές διαδρομές στο βουνό και στη θάλασσα, οικολογία και άσκηση ταυτόχρονα.
  • τη νοσταλγική ανάμνηση του πρώτου ποδηλάτου, του αγαπημένου παιχνιδιού των παιδικών μας χρόνων.
  • την ενσωμάτωση του ποδηλάτου και με κατάλληλες υποδομές στην πολύβουη ζωή της πόλης και την ένταξή του σε διαδρομές καθημερινότητας και κοινωνικοποίησης.
  • την χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης συνδυαστικά με άλλα οικολογικά μέσα, ως απάντηση στην ρύπανση των μεγαλουπόλεων και στο άγχος του σύγχρονου τρόπου ζωής.

1

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ – 38 X 38 mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων
ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ- Μαρίνα Λασηθιωτάκη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ -Πολυχρωμία ( οffset )
ΕΚΤΥΠΩΣΗ-«JOH. ENSCHEDÉ SECURITY PRINTING»
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ-Κυκλοφορούν στις  12 Ιουνίου 2014 και θα  διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι  11 Ιουνίου 2015,  εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

1.ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (6.000 σετ)
Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 6,20 € ανά σετ.
2. ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ (τεμ. 1.000)
Διατίθενται προς 7,30 € ανά τεμάχιο.
3. ΑΠΛΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΣΕΙΡΑΣ (τεμ. 1.000)
Διατίθεται προς 14,80 € ανά τεμάχιο.
4. ΚΑΡΤΕΣ ΜΑΞΙΜΟΥΜ PREPAID  ( 1.000 σετ)
Διατίθενται προς 6,40 € ανά σετ.
5. ΣΕΤ 4 ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΩΝ  ( 8.000 σετ αριθμημένα)
Διατίθενται προς 4,24 € ανά σετ.
6. ΤΕΥΧΙΔΙΑ 10 ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ Α’ ΜΟΝΑΔΑ ΒΑΡΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ  (τεμ.  10.000)
Διατίθενται προς 7,20 € ανά τεμάχιο.
7. ΤΕΥΧΙΔΙΑ 10 ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ Α’ ΜΟΝΑΔΑ ΒΑΡΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ  (τεμ.  20.000)
Διατίθενται προς 8,00 € ανά τεμάχιο.
8.TΕΥΧΙΔΙΑ  ( τεμ. 5.000 αριθμημένα)
Διατίθενται προς 12,00 € ανά τεμάχιο.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ευχαριστούν ιδιαιτέρως τον κ. Θάνο Βλαστό, Καθηγητή ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγο  – Πολεοδόμο, και τον Δρα. Ευθύμιο Μπακογιάννη, Πολεοδόμο – Συγκοινωνιολόγο Μηχανικό,για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού και πολύτιμων πληροφοριών που διευκόλυναν σημαντικά την έκδοση της παρούσας Σειράς.

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ)  και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα  μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ, τα φυλλαράκια, και τα τευχίδια αυτοκόλλητων γραμματοσήμων  που θα αποσυρθούν στις 11 Ιουνίου 2015.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 €.

 Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υποστηρίζουν και προβάλλουν τα οφέλη της χρήσης του ποδήλατου και τις αλλαγές που φέρνει στην κουλτούρα της σύγχρονης ζωής. Στα ελληνικά γραμματόσημα το ποδήλατο δεν είναι μόνο το όχημα και η υποδομή που απαιτεί, είναι κυρίως το μήνυμα της αλλαγής στη νοοτροπία και στη συμπεριφορά. Είναι ο δείκτης δημιουργίας νέων σχέσεων, νέων προτεραιοτήτων και μίας νέας κοινωνικότητας

Leave a Reply