THERAMED: ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΓΙΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΟΝΤΙΑ

Από πότε ξεκινά η φροντίδα των δοντιών;

Η στοµατική φροντίδα πρέπει να αρχίζει από τη στιγμή που εμφανίζονται τα πρώτα νεογιλά δοντάκια, μετά τον 4ο μήνα από τη γέννηση. Μάλιστα, οι οδοντίατροι συνιστούν, από το πρώτο κιόλας νεογιλό δόντι, οδοντόκρεμες µε 500 ppm περιεκτικότητα φθορίου. Η THERAMED για παιδιά 1-6 ετών περιέχει την κατάλληλη ποσότητα φθορίου και ασβεστίου και έτσι προστατεύει τα νεογιλά δόντια από την τερηδόνα.

Η εμφάνιση των μόνιμων δοντιών

Τα νεογιλά δόντια δίνουν την θέση τους στη µόνιµη οδοντοστοιχία σταδιακά, μετά την ηλικία των 6 ετών. Φυσικά, τα µόνιµα χρειάζονται διαφορετική φροντίδα από τα νεογιλά δόντια. Για καλύτερη προστασία, οι οδοντίατροι συνιστούν οδοντόκρεµες µε 1.450 ppm περιεκτικότητα φθορίου, οι οποίες θα περιέχουν συστατικά που βοηθούν στο χτίσµο των δοντιών και στην πρόληψη της τερηδόνας. Η THERAMED JUNIOR προστατεύει πλήρως τα παιδιά από την τερηδόνα, την πλάκα, την πέτρα και τα προβλήµατα των ούλων. Μάλιστα, η φανταστική γεύση φράουλας που έχει τα κάνει να θέλουν να βουρτσίζουν τα δόντια τους συχνά, καθώς το βούρτσισµα γίνεται ακόµα πιο διασκεδαστικό!

Προσοχή στη στοματική υγιεινή

Μόλις ξεπροβάλουν τα πρώτα μόνιμα δόντια, είναι ακόμα πιο σηµαντική η σωστή ηµερήσια στοµατική υγιεινή όπως και µια διατροφή µε χαµηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ώστε να αποφεύγεται η συχνή φθορίωση των δοντιών. Για την καλύτερή τους ανάπτυξη, συστήνονται γεύµατα µε πολλές βιταµίνες και ανόργανα συστατικά. Όσο για το βούρτσισμα; Τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία των 6 ετών είναι ικανά να βουρτσίζουν τα δόντια µόνα τους, αλλά καλό θα ήταν οι γονείς µέχρι τουλάχιστον την ηλικία των 10 ετών, να ελέγχουν αν τα παιδικά δόντια είναι πραγµατικά καλά καθαρισµένα. Αυτό είναι το µυστικό για υγιή δόντια για µια ζωή.

TIP: Η σωστή οδοντόβουρτσα για τα πρώτα μόνιμα δόντια

Οι γονείς σαν πρότυπο

Όπως προαναφέρθηκε, μια ισορροπημένη διατροφή µε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία είναι απαραίτητη για την καλή υγεία των δοντιών, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Θα πρέπει, λοιπόν, οι γονείς να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους, ακολουθώντας και εκείνοι µια υγιεινή διατροφή. Μέσα στην οικογένεια, τα γλυκά θα πρέπει να καταναλώνονται µε µέτρο και πάντα να ακολουθεί προσεκτικό βούρτσισµα. Επίσης, καλό θα είναι οι γονείς να αποφεύγουν τη ζάχαρη στα ροφήµατα, αλλά και τα ζαχαρούχα ποτά όπως τα αναψυκτικά.

TIP: Επιβάλλονται τακτικές επισκέψεις στον οδοντογιατρό

Visit  facebook.com/TheramedGreece/

Leave a Reply