ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΚΩΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ CHRISTINE SUN KIM ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΥΔΡΑ

Η Στέγη σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, διοργανώνει σεμινάριο με τη διακεκριμένη Αμερικανίδα εικαστικό Christine Sun Kim, από τις 20 Μαΐου έως την 1 Ιουνίου 2014.
Η Κριστίν Σουν Κιμ ζει στη Νέα Υόρκη, αλλά εργάζεται, εκθέτει και δίνει ομιλίες σε πολλά μέρη του κόσμου. Γεννήθηκε κωφή και επικοινωνεί με την Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα. Η δουλειά της θεωρείται καινοτόμα και εστιάζει τόσο στην εικόνα όσο και στον ήχο ως οπτικό φαινόμενο.

Η καλλιτέχνις δουλεύει με μια μεικτή ομάδα καλλιτεχνών: κωφούς και βαρήκοους καλλιτέχνες –εικαστικούς, ηθοποιούς, sound artists, performers, media artists, κ.α.– αλλά και ακούοντες καλλιτέχνες. Ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν σε επεξεργασία είναι οι έννοιες της επικοινωνίας, της γλώσσας και του ήχου, ο πειραματισμός και η διερεύνηση διαφορετικών μέσων και υλικών, καθώς και το παιχνίδι με μη συμβατικά είδη τέχνης και με την τεχνολογία. Στόχος του σεμιναρίου είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου οι καλλιτέχνες θα νιώσουν ασφάλεια να πειραματιστούν, να συνεργαστούν και να εξοικειωθούν με τις ικανότητες και δεξιότητες των υπόλοιπων συμμετεχόντων.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Ιουνίου, με μία παρουσίαση-παράσταση των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων στη Στέγη.

Πρόγραμμα σεμιναρίου:
Καθημερινά εργαστήρια μεταξύ 17:00 έως 20:00 στη Στέγη, από την Τρίτη 20 Μαΐου έως και την Παρασκευή 30 Μαΐου.
Την Παρασκευή 23 και το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαΐου όλοι οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στο παράρτημα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στο νησί της Ύδρας για να συνεχίσουν εκεί την ομαδική δουλειά τους. Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών παραχωρεί ολόκληρο το Σταθμό της Σχολής για τη διαμονή και την εργασία των καλλιτεχνών του σεμιναρίου. Η διαμονή στην Ύδρα θα είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν μόνο τα έξοδα της μεταφοράς (αναχώρηση την Παρασκευή 23 Μαΐου το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά με ιπτάμενο δελφίνι και επιστροφή την Κυριακή 25 Μαΐου το βράδυ) και διατροφής στην Ύδρα.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Ιουνίου, με μία παρουσίαση-παράσταση των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων στη Στέγη.
Απευθύνεται σε:
Εικαστικούς, ηθοποιούς, καλλιτέχνες που ασχολούνται με ψηφιακά μέσα / νέα μέσα και τεχνολογίες (media artists), sound artists και περφόρμερς.
Γλώσσα:
Η Κριστίν Σουν Κιμ θα χρησιμοποιεί την Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα, και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και στην αγγλική γλώσσα.
Προϋποθέσεις:
Για την αίτηση συμμετοχής, παρακαλούμε να στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα και συνοπτικά μια παράγραφο με τους λόγους εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο education@sgt.gr.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας είναι να μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το πρόγραμμα, από την έναρξη στις 20 Μαΐου μέχρι τη λήξη την 1η Ιουνίου, καθώς επίσης και το τριήμερο στην Ύδρα. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Δευτέρα 5 Μαΐου. Οι απαντήσεις θα δοθούν την Τετάρτη 7 Μαΐου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα καλείτε στο 213 017 8290 και 213 017 8002, στέλνετε e-mail στο education@sgt.gr ή γραπτό sms στο Τ. 6945 266445.

Leave a Reply