ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» συμμετείχε ως μοναδική ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κούκλας Harmony World Puppet Carnival που έγινε στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, από 1 έως 10 Νοεμβρίου 2014.

Παρουσιάζοντας το μανιάτικο παραδοσιακό παραμύθι «Ο Ζαχαροζυμωμένος» στα αγγλικά, η ελληνική ομάδα απέσπασε την προσοχή του κόσμου και κέρδισε τις πιο ζωηρές εντυπώσεις. Οι εμπειρίες από μια τέτοια διεθνή συμμετοχή όπως και η αναγνώριση από δεκάδες ομάδες που δημιουργούν θέατρο κούκλας, θέατρο σκιών, video miniatures και σχολές θεάτρου, αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για τον Ελληνικό Πολιτισμό. Εκτός της ελληνικής συμμετοχής με τα «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ», που προτάθηκε για ο βραβείο «Παραδοσιακό Παραμύθι και Κούκλα», στο Φεστιβάλ συμμετείχαν και άλλα 116 σχήματα από 65 χώρες. Η δημιουργική πολυσυλλεκτικότητα και η ανθρώπινη πολυπολιτισμικότητα σε όλο της το μεγαλείο!

06-me-ton-ypourgo-politismou-Thai

Η Εμμανουέλα Καποκάκη, ιδρύτρια της ομάδας και καλλιτεχνική υπεύθυνη, δημιουργεί αυτή την περίοδο μια νέα παράσταση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα γύρω από τον κύκλο του νερού και τον κύκλο ζωής του ανθρώπου. Σύντομα, λοιπόν, θα παρακολουθήσουμε το «Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει», παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Μάνου Κοντολέοντα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.  

Οι παραστάσεις του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» μεταφέρονται σε Σχολεία σε όλη την Ελλάδα και συνδυάζουν πρωτότυπο θέαμα σύμπραξης ηθοποιού και κούκλας με ευφάνταστα σκηνικά, πολλά διαφορετικά είδη κούκλας, μουσική και χιούμορ. 

«ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ»  

  • Ιδρύθηκε το 1997 από την Εμμανουέλα Καποκάκη, πτυχιούχο της Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας (Charleville-Mezières, Γαλλία)
  • Έχει κάνει δεκαπέντε θεατρικές παραγωγές σε  θέατρα (Εθνικό Θέατρο, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Ελληνικός Κόσμος κ.α.)
  • Περιοδείες σε Σχολεία, Δήμους και σε κατά τόπους Πολιτιστικές Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
  • Συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου και Κούκλας με τιμητικές διακρίσεις  (Πρόταση για βραβείο «Καλύτερος Γυναικείος Ρόλος» Διεθνές Πειραματικό Φεστιβάλ Θεάτρου, Κάιρο 1999 / Βραβείο «Πρωτότυπης Σκηνογραφίας» Διεθνές Φεστιβάλ Κούκλας, Ρουμανία 2006  / Βραβείο «Πρωτότυπης Σόλο Παράστασης» WorldPuppetCarnival, Τζακάρτα Ινδονησίας 2013 / Πρόταση για το βραβείο «Παραδοσιακό Παραμύθι και Κούκλα» Harmony World Puppet Carnival, Μπανγκόκ Ταϊλάνδης 2014).
  • Έξι φορές έχει τιμηθεί για το σημαντικό καλλιτεχνικό έργο της με θεατρικές επιχορηγήσεις από το Υπουργείου Πολιτισμού.
  • Της αφιερώθηκε ξεχωριστή αναδρομική έκθεση για τα 15 χρόνια δημιουργίας μας με 100 κούκλες, σκηνικά, κοστούμια και βιντεοπροβολές στον Ελληνικό Κόσμο και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα (Νοέμβριος 2013 – Απρίλιος 2014).
  • Συνεργασία με την ΕΡΤ και το NICKELODEON σε παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές και Ομάδες Θεάτρου και Χορού (Θέατρο Πόρτα, Νέου Κόσμου, Συν-επί κ.α.).
  • Συνεργασίες με τα Iνστιτούτα της Γαλλίας, της Δανίας, της Ισπανίας, την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τον Δήμο Αθηναίων, την Νομαρχία Αττικής και άλλους φορείς.
  • Πραγματοποιεί σεμινάρια κούκλας για παιδιά και ενήλικες.  
  Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ»
  Β.Βουλγαροκτόνου 60, Αθήνα 11473
  Τηλ. : 2106428769 – 6945 237 928 – 6932628305
  p_aloga@yahoo.com  –  www.prasinaloga.gr  –  Facebook / Prasinaloga

Leave a Reply