PAMPERS: ΑΓΑΠΗ, ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ

Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι αγάπης και κάθε γονιός έχει τον δικό του, μοναδικό τρόπο να δείξει την αγάπη του στο μωρό του. Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο:  αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τα μωράκια σας, σε αυτά τα χρόνια της ανάπτυξής τους είναι η Αγάπη, ο Ύπνος και το Παιχνίδι, τόνισαν ειδικοί επιστήμονες που φιλοξένησαν τα Pampers σε μια πρωτότυπη και άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώθηκε στο «Παιχνιδαγωγείο» την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, με προσκεκλημένες τις μαμάδες bloggers μαζί με τα παιδιά τους, όπου ενημερώθηκαν για τα οφέλη της Αγάπης, του Ύπνου και του Παιχνιδιού στην ανάπτυξη των παιδιών.
Η παιδoψυχολόγος και sleep expert Dr.Luci Wiggs συζήτησε μαζί τις παρευρισκόμενες μαμάδες bloggers τις ανησυχίες τους αναφορικά με τον ύπνο των μωρών τους και τους ενημέρωσε για σημαντικότητα του ύπνου στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Επίσης, η Dr. Wiggs έδωσε πολύτιμες συμβουλές και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτό που οι περισσότεροι γονείς δεν συνειδητοποιούν είναι πως ο ύπνος, όπως και κάθε άλλη ικανότητα στη ζωή του μωρού, μπορεί να διδαχθεί. Όπως και σε κάθε άλλη συμπεριφορά, οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν στρατηγικές για να βοηθήσουν το μωρό τους να μάθουν τις απαραίτητες δεξιότητες για το πώς να κοιμούνται σωστά. Προφανώς, ο κάθε γονιός έχει τον δικό του τρόπο χειρισμού των πραγμάτων, αλλά το να επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα, όπως για παράδειγμα να διατηρεί μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα που βάζει το μωρό του για ύπνο, συμβάλει, ώστε το μωρό να μάθει να αναγνωρίζει την ώρα που πρέπει να κοιμηθεί. Παρομοίως, τα μωρά θα πρέπει να συνηθίσουν να κοιμούνται στο δικό τους δωμάτιο, πράγμα που τους επιτρέπει να αναπτύξουν αξιόλογες αυτόβουλες τεχνικές, που θα τα βοηθήσουν να κοιμηθούν ξανά, χωρίς να χρειάζονται την παρέμβαση των γονιών τους, σε περίπτωση που ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια του ύπνου.» 

Photo 2
Παράλληλα, ο Υπεύθυνος Επιστημονικής Επικοινωνίας των Pampers κ. Ιωάννης Χατζόπουλος μίλησε για την καινοτομία των Pampers και την ιδιότητά τους να διατηρούν το μωρό στεγνό καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που συμβάλει στην εξασφάλιση του αδιάλειπτου ύπνου του. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των μαμάδων, τα παιδιά που βρέθηκαν στο χώρο, απασχολήθηκαν με μια σειρά δημιουργικών παιχνιδιών από τους ειδικούς παιδαγωγούς του Παιχνιδαγωγείου.

Δείτε εδώ την πανευρωπαϊκή έρευνα της Pampers για τον ύπνο, την αγάπη και το παιχνίδι!

PAMPERSlspNEW

Leave a Reply