ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση επισκεπτών (πάνω από 38.000 άτομα), ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά το ετήσιο πρόγραμμα “Δωρεάν είσοδος κάθε Πέμπτη σε όλα τα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη” που προσέφερε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος ενάντια στην κρίση και στις συνέπειές της στην Ελλάδα. Μέσω του πρόγράμματος αυτού, και με την οικονομική κάλυψη λειτουργικών εξόδων που προσέφερε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δόθηκε η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να επισκέπτεται δωρεάν κάθε Πέμπτη για ένα χρόνο, τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στα τέσσερα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη: Κεντρικό κτήριο (Κουμπάρη 1), Κτήριο οδού Πειραιώς, Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Το Μουσείο Μπενάκη θέλει να ευχαριστήσει θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αμέριστη στήριξη και συνδρομή του στο έργο του, και ελπίζει στη συνέχιση αυτής της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας. Θέλει όμως και να ευχαριστήσει το κοινό που τόσο πρόθυμα ανταποκρίθηκε σε αυτή τη πρωτοβουλία.

Σήμερα το Μουσείο Μπενάκη αριθμεί 5 κτήρια ανοικτά στο κοινό, 4 αρχειακά παραρτήματα με πλούσιο και σπάνιο υλικό, πάνω από 100.000 αντικείμενα και 130.000 τόμους βιβλίων, ενώ κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, δέχεται περίπου 200.000 επισκέπτες και πραγματοποιεί 30 περιοδικές εκθέσεις και εκατοντάδες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Leave a Reply