ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΣΤΟ EKEΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

H Βραδιά του Ερευνητή, η μεγάλη γιορτή της Επιστήμης και της Έρευνας που διοργανώθηκε για 11 συνεχή χρόνια σε περισσότερες από 300 πόλεις της  Ευρώπης και αντίστοιχα σε 10 πόλεις στην Ελλάδα, έκλεισε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, με εξαιρετική επιτυχία.

Το κάλεσμα «Γίνε και εσύ Ερευνητής» προσέλκυσε, σε πανελλαδικό χαρακτήρα, μικρούς και μεγάλους και οι χώροι όπου το RΕΝ16 πραγματοποιήθηκε: Αθήνα (Δημόκριτος / Αγία Παρασκευή – ΕΜΠ/ ιστορικό κτήριο της οδού Πατησίων), Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Ρόδος, Ρέθυμνο, Κόρινθος, Πύλος, πλημμύρισαν από κόσμο. Το κοινό, με ιδιαίτερη αγάπη, αγκάλιασε την πολυδιάστατη αυτή επιστημονική εκδήλωση, τη Βραδιά του Ερευνητή και  για έξι και πλέον ώρες  παρακολούθησε τα επιστημονικά δρώμενα, συνάντησε τους Έλληνες ερευνητές από κοντά και συμμετείχε δυναμικά στη συναρπαστική αυτή περιήγηση στον κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως η Επιστήμη κρατά αμείωτο όχι μόνο το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και των ίδιων των επιστημόνων/ερευνητών. Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» σε ρόλο συντονιστή, ένωσε τις δυνάμεις του με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), τo Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «Αθηνά», το Ινστιτούτο Παστέρ, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και πληθώρα άλλων επιστημονικών και εκπαιδευτικών φορέων και υποδέχτηκαν το κοινό – που αυτή τη χρονιά ξεπέρασε τα 10000 άτομα – στον πανέμορφο κήπο του,  στα εργαστήρια, στον πυρηνικό αντιδραστήρα και στο αμφιθέατρό του.

Για να ενημερωθείτε για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βραδιά του Ερευνητή και για όλους τους συμμετέχοντες φορείς, επισκεφθείτε την κεντρική ιστοσελίδα μας www.rengreece.com.

Και του χρόνου λοιπόν!

Leave a Reply