LICE BUSTERS| ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΨΕΙΡΑΣ-ΚΟΝΙΔΑΣ

Με εμπειρία 20 χρόνων στην κομμωτική, η ομάδα του Lice Busters δημιούργησε το πρώτο, πρότυπο παιδικό κομμωτήριο αντιμετώπισης και πρόληψης ψείρας και κόνιδας στην Ελλάδα, με απολύτως φυσικό τρόπο και με εγγύηση 15 ημερών απο την επίσκεψή σας.

14291722_1177751272297393_9202035565526412172_n

Μιλώντας με τις μαμάδες και ακούγοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις ψείρες, η ομάδα του Lice Busters πήρε τη σοβαρή απόφαση να αναλάβει το πρόβλημα και να μπορέσει με τον τρόπο της να ενημερώσει πρώτα όλες τις μαμάδες στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς για την καλύτερη πρόληψη. Όσο για την αντιμετώπιση… Ας την αφήσουν στα χέρια του Lice Busters!

To Lice Busters και η εμπειρία του στα παιδιά ήρθε να σας απαλλάξει μια και έξω χωρίς προωθητικά χημικά φάρμακα, μόνο με αιθέρια έλαια και ειδικές εφαρμογές με ευαισθησία στο παιδί και στην μητέρα. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2 ώρες ανάλογα με την κάθε περίπτωση και το μήκος των μαλλιών του κάθε παιδιού, εξοντώνει ψείρες και κόνιδες με μια μόνο επίσκεψη.

lice

Lice Busters

Δ. Λυσικράτους 47, Άλιμος – Καλαμάκι.
Τ. 210 9801 896

H θεραπεία γίνεται κατόπιν ραντεβού και μεμονωμένα το κάθε άτομο

shutterstock_439616080

Η φθειρίαση (ψείρες) της κεφαλής ταλαιπωρεί πραγματικά πολλά παιδιά και ταυτόχρονα τις μαμάδες. Ιδιαίτερα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία μπορεί να πάρει μορφή επιδημίας. Η φθειρίαση δεν έχει σχέση με την καθαριότητα του κεφαλιού. Φθειρίαση μπορεί να παρουσιάσουν με την ίδια πιθανότητα, τόσο τα βρώμικα όσο και τα καθαρά κεφάλια.

shutterstock_291540419

Οφείλεται σε ένα παράσιτο που λέγεται φθείρα (ψείρα) της κεφαλής. Είναι διαφορετική φθείρα από τις φθείρες του σώματος και του εφηβαίου. Η ενήλικη θηλυκή φθείρα έχει μήκος 3-4 χιλιοστά και χρώμα γκριζωπό. Η αρσενική φθείρα είναι λίγο πιο κοντή. Οι φθείρες έχουν τρία ζευγάρια πόδια και δαγκάνες για να μπορούν να προσκολλώνται πάνω στην τρίχα. Η φθείρα τρέφεται με αίμα, το οποίο απομυζά από το δέρμα της κεφαλής με την προβοσκίδα της, με αποτέλεσμα να προκαλεί έντονο ερεθισμό. Η διάρκεια ζωής της φθείρας είναι περίπου 40 μέρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα το θηλυκό γεννά περίπου 300 αβγά (7-10/ημέρα). Τα αβγά επωάζονται για περίπου 8 μέρες και η φθείρα είναι έτοιμη σε 15-20 μέρες. Όταν εκκολαφτεί η νύμφη και βγει από το αβγό, το άδειο κέλυφος που μένει λέγεται κόνιδα. Οι κόνιδες έχουν άσπρο χρώμα και αναγνωρίζονται εύκολα. Εμφανίζονται με μεγαλύτερη πυκνότητα στη βρεγματική και στην ινιακή χώρα (πλάγια και πίσω πλευρά του κεφαλιού) του τριχωτού.shutterstock_229494385

Πώς μεταδίδεται η φθειρίαση; Η φθείρα ζει μόνο στον άνθρωπο και μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μεταδίδεται εύκολα και γρήγορα εάν το παιδί χρησιμοποιήσει τη χτένα ή το καπέλο του πάσχοντα ή απλά εάν έρθει σε πολύ στενή επαφή με τον πάσχοντα.

Τι συμπτώματα παρουσιάζει η φθειρίαση; Ο ερεθισμός που προκαλείται όταν η φθείρα απομυζά αίμα από το δέρμα οδηγεί σε κνησμό και έντονο ξεσμό, που μπορεί να προκαλέσει εκδορές και επιμολύνσεις του δέρματος. Έτσι λοιπόν, κάθε παιδί που ξύνει το κεφάλι του πρέπει να ελέγχεται για φθειρίαση. Αυτό που εύκολα μπορείτε να δείτε, είναι τα αβγά της φθείρας που βρίσκονται κολλημένα στη βάση της τρίχας. Είναι πολύ μικρά άσπρα αβγά, που όταν είναι πολλά σας δίνουν την εντύπωση ότι το παιδί έχει πιτυρίδα. Η διαφορά είναι ότι αυτά δεν πέφτουν με το τίναγμα των μαλλιών γιατί είναι κολλημένα στην τρίχα. Αν ψάξετε καλά θα βρείτε και φθείρες, που είναι πολύ μικρά ζωάκια χρώματος γκρίζου που περπατούν πάνω στο κεφάλι του παιδιού. Εάν το παιδί σας έχει για πολύ καιρό τις φθείρες δεν θα του προκαλέσουν κανένα άλλο ιατρικό πρόβλημα εκτός από τον κνησμό. Βέβαια ορθό είναι να γίνεται το συντομότερο δυνατόν η θεραπεία.

shutterstock_322904828

Πώς θεραπεύεται η φθειρίαση; Το παιδί πρέπει να χρησιμοποιήσει τα ειδικά shampoo που πολλές φορές συνοδεύονται και από την ανάλογη lotion. Υπάρχουν διάφορα shampoo στα φαρμακεία τα οποία μάλιστα μπορείτε να πάρετε και χωρίς ιατρική συνταγή όμως έχουν πολλά χημικά και μερικά δεν είναι αποτελεσματικά. Επίσης πρέπει να ξαναχρησιμοποιήσετε τα ειδικά shampoo μέσα σε 7 μέρες προληπτικά γιατί υπάρχει περίπτωση να έχουν μείνει αυγά και να έχουν εκολλαφθεί. Οι φθείρες δεν μπορούν να ζήσουν μακριά από το κεφάλι για χρόνο μεγαλύτερο των 24 ωρών Τα σεντόνια, οι κουβέρτες και οι μαξιλαροθήκες του παιδιού πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό. Βάλτε τις χτένες του παιδιού σε δοχείο με το ειδικό shampoo για μια ώρα.

Leave a Reply