8 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΜΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, την Κυριακή 8 Ιουνίου, αποκτά ξεχωριστό νόημα φέτος για την Ελλάδα. Οι ακτές μας απειλούνται από χτίσιμο, κλείσιμο και νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών από το εγκληματικό νομοσχέδιο «Οριοθέτηση, διαχείριση, και προστασία αιγιαλού και παραλίας» του Υπουργείου Οικονομικών. Πρωτοβουλίες πολιτών, φορείς και ΜΚΟ που αντιτάσσονται σε αυτό, καλούν τους πολίτες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, μέσα από μία απλή και συμβολική δράση.

Συγκεκριμένα, οι οδηγίες της πανελλήνιας δράσης είναι:

1) Επισκεφθείτε μία παραλία.

2) Αποτυπώστε ένα μήνυμα σε χαρτί, σε πανό, στην άμμο, με βότσαλα ή με οποιονδήποτε άλλον ευφάνταστο τρόπο, αρκεί βέβαια να μην αφήσετε κάποιο μόνιμο αποτύπωμα ή σκουπίδι στην περιοχή. Το μήνυμα μπορεί να είναι: Σώστε τις παραλίες, STOP στην καταστροφή των αιγιαλών, S.O.S ακτές ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό θέλετε.

3) Βγάλτε μία φωτογραφία.

4)Ανεβάστε τη φωτογραφία σε facebook / twitter / instagram, χρησιμοποιώντας το hashtag #aigialosSOS

5) Δείτε και μοιραστείτε τις φωτογραφίες της πανελλήνιας δράσης στη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/aigialoiJune2014

Ας κάνουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, ημέρα δράσης για την προστασία των ακτών μας και την οριστική απόσυρση του εγκληματικού νομοσχεδίου.

Leave a Reply