Η SKAG ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΧΟΡΗΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ 29η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Την Τρίτη  4 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00πμ δόθηκε συνέντευξη Τύπου με τη μορφή ομιλιών, χαιρετισμών και συζήτησης, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αμαλίας 8, στην Αθήνα. Η διοργάνωση της 29ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος θα λάβει χώρα στις 5-7 Απριλίου στην Αθήνα.

Τα μέλη της διοργανωτικής επιτροπής της συνδιάσκεψης, Μυλωνά Αιμιλία, Πατίκος Παναγιώτης και Τσέλου Δανάη, φοιτητές και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, παρουσίασαν τον οργανισμό και τις δράσεις του και έδωσαν μια σύντομη περιγραφή του Συνεδρίου που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος είναι ένας από τους 36 φορείς, ευρωπαϊκών χωρών που απαρτίζουν το δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, ιδρύθηκε το 1992 και εδρεύει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Διοργανώνει, μεταξύ άλλων δράσεων, με συνέπεια κάθε χρόνο δύο Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής, προσομοιώσεις των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις οποίες εμπλέκονται πάνω από 400 Έλληνες μαθητές και νέοι. Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί από το Μητροπολιτικό Κολέγιο Αθηνών και την OTEacademy, με την χορηγική συμμετοχή της SKAG και την υποστήριξη των Repo(we)r Greece και ENISA. Η θεματική του συνεδρίου αφορά στην ασφάλεια στις επικοινωνίες, τα θέματα των επιτροπών, όμως, αποτελούν ένα κράμα κοινωνικών και τεχνικών ζητημάτων προς επίλυση.

Τη Συνέντευξη συντόνισε ο κ. Αντώνης Καϊλής ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η κα Χριστίνα Καραϊτίδη, εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, εκφράζοντας τη στήριξή της στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος. Η κα Αμαλία Ζέπου εκφώνησε χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων και ο κ Αλέξανδρος Κωστόπουλος, ιδρυτής του οργανισμού Repower Greece, μίλησε για τη σημασία της νεανικής πρωτοβουλίας και περιέγραψε την μέχρι τώρα προσπάθεια που η διοργανωτική επιτροπή έχει καταβάλει για τη διοργάνωση, όπως αυτός την έχει παρακολουθήσει. Ο κ Ηλίας Γκανέτσος, εκπροσωπώντας την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, σημείωσε την αξία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την νεολαία και την προσφορά τους στην κοινωνία και, τέλος, η κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου, με μεγάλη εμπειρία σε ηγετικές θέσεις (Boston Hamilton , Ελληνοαμερικανικο Εμπορικο Επιμελητηριο , Επιτροπη Καινοτομια-Εκπαιδευση-Επιχειρηματικοτητα

(MIW, Make Innovation Work), ΣΕΝ/JA , PJ Tech Fund) αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της νεανικής επιχειρηματικότητας, ενώ επισήμανε ότι πλέον δεν υπάρχει χώρος για υποθέσεις και υποσχέσεις, αλλά αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι πράξεις και καινοτομίες. Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με θέμα την επέκταση των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος καθώς και σχολιασμός πάνω στα θέματα που θα συζητηθούν από τους μαθητές στις επιτροπές κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης.

Τη Συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων, εκπρόσωποι ευρωβουλευτών και πρέσβεων καθώς και αντιπρόσωποι δημοσίων και ιδιωτικών φορέων με την ανάλογη συμμετοχή των ΜΜΕ.

Leave a Reply