ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΙΜΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ καλεί γονείς που έχουν παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση ή άλλες παθολογικές καταστάσεις από πάσης φύσεως βλάβες του εγκεφάλου που δημιουργούν κινητικά προβλήματα, έχουν γεννηθεί από 01-12-09 μέχρι 01-12-12, διαθέτουν νοημοσύνη σε επαρκές επίπεδο για την παρακολούθηση του προγράμματος και ενδιαφέρονται για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους το πρόγραμμα της πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης-Μονάδας Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, να καταθέσουν αίτηση για την εγγραφή τους στο πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από την Κοινωνική Υπηρεσία.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Πληροφορίες: 2107215303, 2107228360, 2107228370 κα Ανδρικοπούλου

image002
Το Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης – Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής της ΕΛΕΠΑΠ απευθύνεται σε παιδιά από 18 μηνών έως 6 ετών που παρουσιάζουν κινητικές, αισθητηριακές και αναπτυξιακές διαταραχές. 
Βασικός σκοπός της παιδαγωγικής παρέμβασης είναι η κατάρτιση εξατομικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο: α) την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών στο γνωστικό, εννοιολογικό, ψυχοκινητικό και ψυχοσυναισθηματικό τομέα, β) την καλλιέργεια δεξιοτήτων σχολικής ετοιμότητας και γ) την κοινωνική ένταξη.
Η παρέμβαση στηρίζεται στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή εξατομικευμένων παιδαγωγικών προγραμμάτων προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ικανότητες, στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού. Παράλληλα γίνονται ομαδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές και συμμετοχή των παιδιών σε εθνικές και θρησκευτικές εορτές. 
Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά παρακολουθούν εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπευτικών  συνεδριών  ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού, ομάδα, όπως φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχοπαιδαγωγική – νευροψυχολογική  παρέμβαση, θεραπευτική κολύμβηση, βιοανάδραση, αισθητηριακή ολοκλήρωση, πρόγραμμα υποστηρικτικής τεχνολογίας,  μουσικοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων. Το πρόγραμμα αποκατάστασης καθορίζεται  από την διεπιστημονική ομάδα ενώ υπάρχει συνεχή  ιατρική παρακολούθηση. Το πρόγραμμα παρέχει μετακίνηση.
Το Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ έχει αναγνωριστεί επίσημα, σύμφωνα  με το νέο Νόμο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (άρθρο 32), ως μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής. Επίσης, είναι πιστοποιημένο ως Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης (Α.-Α.), «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Α.Μ.Ε.Α.- Κινητική και Νοητική Υστέρηση».

Leave a Reply