ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΛΕ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η νέα εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Εμείς και ο μπλε πλανήτης», προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 9 το πρωί και είναι σαν ένα παζλ με πολύχρωμα κομμάτια, ειδικά σχεδιασμένo για τα παιδιά δημοτικού, ηλικίας από 7 έως 11, αλλά και για κάθε τηλεθεατή που έχει καρδιά παιδιού.  Στο κέντρο της, το περιβάλλον σε όλες του τις διαστάσεις· τόσο η φύση με τη χλωρίδα και την πανίδα της, όσο και η κοινωνία με τους πολίτες της, αλλά και η τεχνολογία με τις εφαρμογές της και ο πολιτισμός με όλες τις τέχνες του.  Με «μαγικά εργαλεία» όπως η αφήγηση, η ζωγραφική, ο χορός, η μουσική, το θέατρο, ο αθλητισμός, η συνεργασία και η προσφορά, η εκπομπή επιθυμεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, ερέθισμα, ή αν προτιμάτε κάτι πιο αρχαιοελληνικό, την «αλογόμυγα» που θα μας ξεσηκώσει! Με ευχάριστο και ευφάνταστο τρόπο, οι συντελεστές τις εκπομπής μοιράζονται με τα παιδιά γνώσεις και πληροφορίες που θα δώσουν ιδέες, λύσεις και απαντήσεις σε πολλές καθημερινές αναζητήσεις, απορίες και ανησυχίες τους!

parispaidia

Με οικοδεσπότη τον ταξιδευτή Πάρι Λύκο, τα επεισόδια της εκπομπής αποτελούνται από τα παρακάτω ταξίδια:

Ταξίδι στο Κέντρο της Γης: Γνωρίζουμε το φυσικό περιβάλλον μας, γιατί μόνον έτσι μπορούμε να το διατηρήσουμε και να το βελτιώσουμε: ακούμε τη σοφία των δέντρων που μιλάνε, βλέπουμε παπαγάλους να πετάνε μακρυά από κλουβιά, φυτά να μεγαλώνουν με κλασική μουσική και ξεκουραζόμαστε σε κήπο βασιλικό!  Στο Κέντρο της Γης  παρακολουθούμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης», μια βιωματική ξενάγηση σε ένα τεράστιο αγρόκτημα, μια μίνι ζούγκλα, ένα φανταστικό πάρκο στο κτήμα Βασιλίσσης στο Ίλιον.

Ταξίδι στην πόλη: Γνωρίζουμε την πόλη και τους ανθρώπους της, γιατί μόνον έτσι μπορούμε να έχουμε άποψη, και να συμμετέχουμε σε ό,τι συμβαίνει! Γιατί μόνον έτσι μπορούμε να είμαστε μέλη μιας ομάδας, προβάλλοντας τις σημαντικές κινήσεις/δράσεις που γίνονται στην πόλη μας και τους ανθρώπους που τις οργανώνουν και συμμετέχουν σε αυτές. Αναδεικνύουμε ενδιαφέρουσες παιδικές πρωτοβουλίες (συμμετέχω, αλλάζω και βελτιώνω τον κόσμο γύρω μου), ό,τι  ενδιαφέρον συμβαίνει σήμερα στην Αθήνα (μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά) και ό,τι  μπορεί να αποτελεί καλή πρακτική.

paralia1

Oικολογικά Νέα : Μέσα από βίντεο με ήρωες παιδιά, μαθαίνουμε λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη βελτίωση της ζωής στη γειτονιά μας και αναδεικνύουμε δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης π.χ. ανακύκλωση/ καθαρισμός παραλίας.

Ταξίδι στον εαυτό μου: Γνωρίζω τον εαυτό μου, γιατί μόνον έτσι επιλέγω το καλύτερο για εμένα. Γνωρίζω το σώμα μου, τα δικαιώματά μου, χρησιμοποιώ με ασφαλή τρόπο το διαδίκτυο και καλλιεργώ τις σχέσεις μου με τους άλλους. Μαθαίνω πώς να γίνω «αυτάρκης»,  πώς να καλύπτω μικρές και καθημερινές μου ανάγκες (Μαγειρική, Αθλητισμός, Χειροτεχνία κ.α.). Διαβάζω ένα καλό βιβλίο γιατί με ταξιδεύει σε κόσμους απίθανους και μαγικούς, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον… Μεγαλώνω σιγά σιγά γνωρίζοντας τον εαυτό μου σε συνάρτηση με τον κόσμο γύρω μου!

Εμείς και ο μπλε πλανήτης
Σύνολο: 12 εκπομπές
Διάρκεια: 50’
Προβολή: Κάθε Σάββατο στις 9.00 στη ΝΕΡΙΤ
Καλλιτεχνική επιμέλεια/ Ιδέα & Σενάριο: Ντίνα Κάσσου
Έρευνα & Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κανέλλη
Σκηνοθεσία : Μιχάλης Ρουμπής
Διευθυντής παραγωγής: Δημήτρης Αποστολίδης
Εταιρεία παραγωγής : FROG ON THE ROAD A.E.
Email: info@bleplanitis.gr
τηλ: +30 210 6430683
fax: +30 210 6430683
 

Leave a Reply