ΆΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Τα Special Olympics Ελλάς, σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση  «Άθληση για Όλους» της  Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε,  διοργάνωσαν το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014  την Αποχαιρετιστήρια Γιορτή Χαράς του Προγράμματος Νεαροί Αθλητές  – Υoung Athletes, σε αίθουσα του Θεάτρου Badminton, η οποία παραχωρήθηκε ευγενώς από την ADaM Productions.

Το Πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές – Young Athletes είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για άτομα με διανοητική αναπηρία ηλικίας από 2 έως 8 ετών, το οποίο προετοιμάζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους ώστε να ενταχθούν στον κόσμο των Special Olympics. Επικεντρώνεται στα σημεία τα οποία είναι κρίσιμα για τη γνωστική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω μια σειράς κατάλληλων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, σχεδιασμένων ειδικά για τόσο νεαρά άτομα.

Μέσω της Αποχαιρετιστήριας Γιορτής, δόθηκε μια ακόμα ευκαιρία συνύπαρξης και συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια στους Νεαρούς Αθλητές με διανοητική αναπηρία και σύνδρομο Down, από όλα τα Προπονητικά Προγράμματα της Αττικής, οι οποίοι θα συνεχίσουν στα Επίσημα Προπονητικά Προγράμματα των Special Olympics, σκορπίζοντας χαμόγελα σε γονείς, εθελοντές και συνοδούς.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριος Γιάννης Ανδριανός στον χαιρετισμό του ανέφερε: « Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά που συμμετείχαν στο φετινό Πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές, καθώς και όλους όσοι συνεργάστηκαν για την υλοποίησή του, τόσο από τα Special Olympics Hellas όσο και από την Διεύθυνση Άθλησης για Όλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η Πολιτεία, όπως οφείλει, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε αξιόλογη προσπάθεια που υπογραμμίζει το δικαίωμα όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων στη χαρά του αθλητισμού και της συμμετοχής χωρίς αποκλεισμούς. Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο που επιτελούν τα Special Olympics

Η κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς, ευχαρίστησε από καρδιάς τους Αθλητές τους γονείς και φίλους αλλά και όλους όσοι στηρίζουν τις προσπάθειές τους… μα πάνω απ’ όλα τους εθελοντές που ακούραστα βρίσκονται στο πλευρό των Special Olympics σε κάθε αγωνιστική και εκπαιδευτική τους δραστηριότητα.

Tην γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους δίνοντας χαρά στους Νεαρούς Αθλητές, χορεύοντας και τραγουδώντας μαζί τους, ο Χορογράφος και Σκηνοθέτης Φωκάς Ευαγγελινός, ο Μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός και οι Καλλιτέχνες: Άγγελος Πυριόχος, Αργύρης Αγγέλου και Λούσα Μαρσέλλου.

Leave a Reply