miloi ago georgiou leftmiloi ago georgiou left
miloi ago georgiou rightmiloi ago georgiou right

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

Η Έλενα μάς προτείνει αυτές τις ατομικές τυρόπιτες με τόσο νόστιμη ζύμη, που κανείς δεν θα μπορεί να τους αντισταθεί! Θα χρειαστείτε!

Για το φύλλο: 

125 γρ λιωμένο βούτυρο
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
σουσάμι ( προαιρετικά)

Για τη γέμιση: 

400 γρ τριμμένη φέτα
100 γρ γάλα
2 αυγά μέτρια
αλάτι και πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα της τυρόπιτας

Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα με το χέρι. Ζυμώστε για 5-10 λεπτά και βάλτε την ζύμη στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και μετά ρίξτε μέσα την τριμμένη φέτα και το αλατοπίπερο. Χωρίστε την ζύμη σε 10 ίσα μέρη και ανοίξτε με ένα πλάστη- σε αλευρωμένη πάντα επιφάνεια- μικρούς δίσκους ζύμης ( 1/2 εκατοστό πάχος και 12 εκ. διάμετρο περίπου). Βάλτε σε κάθε δίσκο ζύμης μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα της γέμισης και διπλώστε σε μισοφέγγαρο. Πατήστε με το χέρι ή με το πιρούνι για ενωθούν οι άκρες της τυρόπιτας και αλείψτε τις με το χτυπημένο αυγό. Αν θέλετε, διακοσμήστε με λίγο σουσάμι. Ψήστε τις τυρόπιτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Share Button
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ
5 (100%) 4 votes


Όμοια άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 
CLOSE
CLOSE