miloi ago georgiou leftmiloi ago georgiou left
miloi ago georgiou rightmiloi ago georgiou right

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΔΙΑ

Σήμερα θα φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βανίλιας, που με τον κατάλληλο στολισμό μπορούν να διακοσμήσουν το σπίτι μας! Θα χρειαστούμε!

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι κανέλλα τριμμένη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει. Ρίχνουμε το αυγό να αναμειχθεί καλά. Ρίχνουμε το άρωμα βανίλιας και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι κάθε φορά λίγο λίγο μέχρι να ενσωματωθεί καλά όλο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα περίπου. Όταν παγώσει, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 1,5- 2 εκατοστά και κόβουμε με κουπατ σε ό,τι σχέδιο θέλουμε. Aν θέλουμε να τα κάνουμε στολίδια πριν το ψήσιμο κάνουμε μια τρυπούλα στην κορυφή του μπισκότου. Ψήνουμε τα μπισκότα στο ταψί του φούρνου αφού το έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος στους 170 βαθμούς για 12-14 λεπτά. Δεν θέλουμε να ροδίσουν αλλά να κρατήσουν το λευκό χρώμα τους! Μόλις ψηθούν, πολύ προσεκτικά τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά. Μπορούμε να διακοσμήσουμε τα μπισκότα με καραμελίτσες και ζαχαρωτά τα οποία κολλάμε με γλάσο.

Για το γλάσο: 

4 Κούπες άχνη ζάχαρη
1/3 κούπας νερό
2 κουταλιές γλυκόζη
1 βανίλια
χρώμα ζαχαροπλαστικής

Κοσκινίζουμε την ζάχαρη μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε μέσα το νερό και τη γλυκόζη, και ανακατεύουμε πολύ καλά , ζεσταίνοντάς το σε χαμηλή φωτιά. Δεν θα πρέπει να βράσει και να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Που σημαίνει ότι θα μπορούμε να το αγγίξουμε. Μπορούμε να μοιράσουμε σε μπολάκια το γλάσο και να το χρωματίσουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής για διακοσμήσουμε τα μπισκότα μας. Μπορούμε όμως να το αφήσουμε και άσπρο για να το κάνουμε κόλλα και να βάλουμε πάνω στα μπισκότα καραμελίτσες και ζαχαρωτά!!!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com

Share Button
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΔΙΑ
5 (100%) 3 votes


Όμοια άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 
CLOSE
CLOSE