ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ

σπιτικό ψωμί του τοστΓια να φτιάξουμε μόνοι μας νόστιμο σπιτικό ψωμί του τοστ, χωρίς συντηρητικά, θα χρειαστούμε:

Σκεύη / Συσκευές: Μακρόστενη φόρμα για κέικ, μίξερ

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα

Υλικά για 2 καρβέλια

  • 500 γρ. Φαρίν Απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 7 γρ. ξερή μαγιά
  • 80-100 ml γάλα φρέσκο
  • ~300 χλιαρό νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά
  2. Χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε σταδιακά το Φαρίν Απ. Μόλις έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που είναι ελαστικό και ξεκολλάει από τα τοιχώματα, κλείνουμε το μίξερ και μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο λαδωμένες φόρμες
  3. Σκεπάζουμε τις φόρμες και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό σημείο του σπιτιού, για περίπου 30-40 λεπτά
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά
  5. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε σε σχάρα τα ψωμιά και αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως

TIP: Μπορείτε να αρωματίσετε το σπιτικό ψωμί του τοστ με αποξηραμένα μυρωδικά όπως ρίγανη ή βασιλικό.

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος

FARIN-AP-2015

 Πηγή

Leave a Reply