panadolbaby-skin_talcmag-01panadolbaby-skin_talcmag-01
panadolbaby-skin_talcmag-02panadolbaby-skin_talcmag-02

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας νουτέλα! Θα χρειαστείτε:

2 κούπες ψημένα φουντούκια , χωρίς φλοίδα
1/4 κούπες ζάχαρη λευκή
450 γρ σοκολάτα 60% κακάο, χοντροκομμένη
110 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:  Σε μεγάλο μούλτι βάλτε τα φουντούκια και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν μια μαλακιά πάστα. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει καλά προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε μέσα την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και μετά την πάστα φουντουκιού. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά, ρίξτε τη σπιτική «νουτέλα» σε καθαρά βάζα των 250ml (εγώ χρησιμοποίησα τέσσερα). Μπορείτε να την απολαύσετε πάνω σε ψωμί, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το να τη φάτε με το κουτάλι! Την πραλίνα την αποθηκεύετε στο ψυγείο για 1 με 1μιση μήνα (αν προλάβετε) και για μεγαλύτερη απόλαυση την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 1/2 ώρα πριν την καταναλώσετε!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Share Button
ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
5 (100%) 5 votes


Όμοια άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *