ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΕΥΚΟΛΗ

Σήμερα προτείνουμε μια πανεύκολη μηλόπιτα με 5 πότε υλικά!

Θα χρειαστείς:

  • 1 φύλλο σφολιάτας (καλής ποιότητας)
  • 5 μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κούπα μαλακή καστανή ζάχαρη
  • χυμός 1 λεμονιού

 

Εκτέλεση: Στρώνεις την σφολιάτα σε ένα ταψί μεγάλο στρωμένο με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατεύεις τις φέτες του μήλου με την ζάχαρη , την κανέλα και τον χυμό λεμονιού. Βάζεις κάθε φέτα μήλου πάνω στην σφολιάτα κοντά την μία στην άλλη και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς με αέρα, μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και γίνει χρυσαφένια. Σερβίρεις αν θέλεις πασπαλίζοντας με έξτρα άχνη ζάχαρη και κανέλα και φυσικά με παγωτό βανίλια!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenaiscooking.com

Share Button
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΕΥΚΟΛΗ
5 (100%) 1 vote


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *