ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

στριφτάρια με σάλτσα ντομάταςΤι θα λέγατε για ένα πιάτο με αχνιστά ζυμαρικά και πλούσια σάλτσα, που θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν; Σίγουρα θα απολαύσετε τη συνταγή που ακολουθεί. Γιατί είναι νόστιμη, εύκολη και γρήγορη. Υπέροχα στριφτάρια με σάλτσα ντομάτας, φέτα και μανιτάρια, ή, αλλιώς, απόλυτα δεμένες μεσογειακές γεύσεις και υλικά στο πιάτο σας. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα τα λατρέψετε τόσο για την ευκολία παρασκευής όσο και για τη νοστιμιά τους. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 360 γρ. στριφτάρια
  • 150 γρ. φέτα
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας με ελιά και κάπαρη (είτε έτοιμη είτε δική σας)
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι / πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
  • φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός (προαιρετικά για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση: Βράζετε τα στριφτάρια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και το τυρί σε κύβους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 2’. Σβήνετε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη ρίγανη. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και το τυρί και αφήνετε για 2’ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε στο τηγάνι και τα ζεστά στριφτάρια και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε τα στριφτάρια με σάλτσα ντομάτας, μανιτάρια και φέτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.

Καλή απόλαυση,

Αναστασία *

*Η Αναστασία είναι η τελειομανής food blogger του Sunday Spoon! Επισκεφθείτε την στο http://www.sundayspoon.gr/

No Responses

Leave a Reply