miloi ago georgiou leftmiloi ago georgiou left
miloi ago georgiou rightmiloi ago georgiou right

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ

Για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι θα χρειαστείτε:

300 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες, πολύ λεπτές
200 γρ φέτα σκληρή θρυμματισμένη με το χέρι
150 γρ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη (κρατάτε ξεχωριστά 2-3 κουταλιές τυρί για πασπάλισμα)
2 αυγά
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα γάλα
2-3 κουταλάκια ξερό δυόσμο
λίγη τριμμένη φρυγανιά για τον πάτο του ταψιού
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση: Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά με τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι, ώστε να δημιουργηθεί ένας χυλός. Προσθέτετε τις ροδέλες του κολοκυθιού, το αλάτι και το δυόσμο και ανακατεύετε προσεκτικά για να μην σπάσουν τα κολοκυθάκια. Λαδώνετε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ. περίπου, το πασπαλίζετε με φρυγανιά και προσθέτετε το μείγμα με τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη γραβιέρα και ψήνετε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά περίπου στους 170° C.

Σημ.1: Αν επιλέξετε να την ψήσετε σε μικρά στρογγυλά ταψάκια για τάρτα, ψήνετε για 20 λεπτά μόνο.
Σημ.2: Προσωπικά, δεν έβαλα αλάτι μέσα, αλλά πασπάλισα με ανθό αλατιού γιατί μου αρέσει πολύ η υφή του.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Share Button
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ
5 (100%) 2 votes


Όμοια άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 
CLOSE
CLOSE