ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

70473dfc-3b3f-4e1e-b1a5-9a2d795d9617Το φαγητό σε γιορτές όπως η Λαμπρή είναι κεντρικό κομμάτι των οικογενειακών δραστηριοτήτων. Προτείνουμε, λοιπόν, πασχαλινές συνταγές για παιδιά.

Ένα μεγάλο ερώτημα τις μέρες αυτές είναι η μαγειρίτσα, που συνήθως τα παιδιά αποφεύγουν εξαιτίας της έντονης γεύσης των εντοσθίων. Σήμερα σας δίνουμε μια εναλλακτική συνταγή βασισμένη στο κοτόπουλο που η γεύση της πλησιάζει την παραδοσιακή. Επίσης για το αρνί η συνταγή μας είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται «παρακολούθηση».

πασχαλινές συνταγές για παιδιά

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο και λαχανικά
Για 4 άτομα

● 100 γραμ. συκωτάκια κοτόπουλο
● 1 κοτόπουλο ολόκληρο
●1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
●2 καρότα
● 1 κουταλιά ελαιόλαδο
●1 μαρούλι πλυμένο και ψιλοκομμένο
●2 κούπες κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
● 1/2 κιλό σέσκουλα ψιλοκομμένα
●1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
●2 αυγά
●Χυμός 2 λεμονιών
● Αλάτι και πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το κοτόπουλο και τα αφήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το νερό και σουρώνουμε. Το νερό το κρατάμε, γιατί θα είναι η βάση της σούπας. Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και πετάμε τα κόκαλα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα συκωτάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό από το κοτόπουλο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με το συκωτάκι, με εξαίρεση τον μισό άνηθο, το λεμόνι και τα αυγά. Αλτοπιπερώνουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Βράζουμε το μείγμα για 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά, το λεμόνι και δύο κουταλιές από το υγρό της κατσαρόλας και τα χτυπάμε πολύ καλά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε κι άλλο υγρό από την κατσαρόλα. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε αμέσως.

8901125046302

Αρνί με πατάτες στο φούρνο
Για 6 άτομα

●2 κιλά αρνί «χεράκι» κομμένο σε μερίδες
●2 κιλά πατάτες
●1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
●3 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο
●1/2 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
● 1/2 κούπα ελαιόλαδο
●2 κούπες κόκκινο κρασί
● 1/4 κουταλάκι ζάχαρη
●1 κούπα νερό
●Αλάτι και πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πατάτες σε κύβους 2Χ2 εκ. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με τη μουστάρδα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε 1 κούπα κόκκινο κρασί. Με μια σπάτουλα ξύνουμε καλά τη βάση του ταψιού και ανακατεύουμε το περιεχόμενο. Προσθέτουμε και τη δεύτερη κούπα κρασί, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε το νερό. Τοποθετούμε το κρέας πάνω από τις πατάτες και σφραγίζουμε το ταψί με διπλό αλουμινόχαρτο. Επαναφέρουμε το ταψί στον φούρνο για μία ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το αρνί για 15 λεπτά επιπλέον.

Leave a Reply