ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΤΟ ΠΑΡΤΙ

Αλμυρά μάφινςΑλμυρά μάφινς, πεντανόστιμα κεκάκια, ιδανικά για ένα παιδικό πάρτι ή για κολατσιό στο σχολείο. Γίνονται με υλικά που σίγουρα θα υπάρχουν σε κάθε σπίτι και μπορείτε να προσθέσετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας!

Θα χρειαστείτε:

130 γρ αλεύρι που φουσκώνει
50 γρ βούτυρο λιωμένο
70 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
100 γρ γραβιέρα τριμμένη
1 μέτριο κολοκυθάκι τριμμένο
1 κουταλιά μαϊντανό
1 πιπεριά Φλωρίνης από το βάζο ψιλοκομμένη
1 αυγό
100 ml ξινόγαλα ή 100 γρ γιαούρτι πλήρες 
αλάτι

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ενώνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για να δημιουργήσετε μια ζύμη ρευστή σαν του παραδοσιακού κέικ. Μοιράζετε το μείγμα σε θήκες για μάφινς ή καπκέικς μέχρι τη μέση και ψήνεστε περίπου 13-14 λεπτά. Κάνετε το κόλπο της οδοντογλυφίδας και όταν βγαίνει στεγνή τα κεκάκια είναι έτοιμα! Μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη 4-5 φέτες ψιλοκομμένο σοτέ μπέικον ή ζαμπόν της αρεσκείας σας. Τα τυριά είναι ενδεικτικά, μπορείτε να προσθέσετε ό,τι τυράκια έχετε.  Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει, βάλτε για όλες τις χρήσεις και προσθέστε 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ. Αν θέλετε να το κάνετε για μεγάλους και όχι για παιδιά (που είναι δύσκολα στις “περίεργες” γεύσεις) μπορείτε να βάλετε και 2 πολύ ψιλοκομμένα ξερά σύκα και κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο. Τέλος, αν δεν έχετε θήκες για μάφιν μπορείτε να το βάλετε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σε αυτή την περίπτωση το ψήνετε 40 λεπτά!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Leave a Reply