BROWNIES ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνετε αυτά τα brownies αλλά το καλύτερο είναι ότι γίνονται χωρίς μίξερ και δεν περιέχουν αυγά και βούτυρο! Θα χρειαστείτε:

  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 1/2 μαύρη ζάχαρη
  • 3/4 κούπας κακάο 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα λιωμένες μπανάνες ( πολύ ώριμες) 
  • 1/2 γάλα
  • 1/4 κούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα ψιλοκομμένη 
  • λίγο λάδι για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση: Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υγρά υλικά και την λιωμένη μπανάνα. Σε ένα μεγαλύτερο ανακατεύετε όλα τα στερεά εκτός από την σοκολάτα. Ενώνετε τα στερεά με τα υγρά και δημιουργείτε μια ζύμη ελαστική αλλά σχετικά υγρή. Προσθέστε την σοκολάτα και ανακατέψτε μαλακά να πάει παντού. Σ’ένα λαδωμένο ταψί, ρίξτε τη ζύμη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C για 25-30 λεπτά. Μην ψήσετε για περισσότερο, γιατί το κέικ θα στεγνώσει, ενώ το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να παραμείνει σχετικά υγρό μέσα. Αφού το ξεφουρνίσετε, βάλτε το στη άκρη να κρυώσει καλά και μετά από μία ώρα μπορείτε να το κόψετε σε κομμάτια!

Σημείωση: Μπορείτε να μοιράσετε την ζύμη σε δύο στρογγυλά ταψάκια (διαμ. 20 εκ) και δημιουργήσετε μια πολύ νόστιμη τούρτα με την γέμιση της αρεσκείας σας.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Leave a Reply