WANNA PLAY?

Το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ που οργανώνει το Playroom ονομάζεται Wanna Play? και πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στον κήπο του six d.o.g.s. Ο «εξωτικός» κήπος θα διαμορφωθεί έτσι ώστε κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει να έχει τον δικό του ξεχωριστό εργαστήριο. Τα παιδιά θα χωριστούν σε μικρές ομάδες (10-12 ατόμων ανάλογα με την ηλικία τους-μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 5 ως 15 ετών). Ο κάθε καλλιτέχνης καλείται να δημιουργήσει ένα νέο project, με βάση την προσωπική του δουλειά, χρησιμοποιώντας για την πραγμάτωση του μια από τις ομάδες παιδιών. Σκοπός του project είναι οι μικροί μας φίλοι να έρθουν σε επαφή με τη γέννηση, τη δημιουργία και την ολοκλήρωση ενός καλλιτεχνικού έργου, ενώ το βασικό ζητούμενο είναι τα παιδιά να νιώσουν τη διαδικασία σαν παιχνίδι και όχι σαν διδασκαλία. Επιπλέον τα έργα που θα προκύψουν θα εκτεθούν και ένα ποσοστό από τις πωλήσεις τους θα διατεθεί, με την βοήθεια του Μ.Κ.Ο Δεσμός, στο κέντρο για παιδιά με αυτισμό και ψυχικά προβλήματα “Το Περιβόλακι”
 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Wanna Play? είναι οι:

 • Ιάνθη Αγγελίογλου (κατασκευές, περφόρμανς με βάση την ιστορία του Παπαλάνγκι).
 • Μυρτώ Βουδούρη (ζωγραφική σε καθρέφτη).
 • Δήμητρα Γεωργίου (κατασκευές από μαξιλάρια).
 • Βάσια Κατσαρελά (κατασκευές και ζωγραφική στα δέντρα).
 • Ελμα Πετρίδου (διαδραστικές κατασκευές).
 • Λία Πέτρου (κατασκευές και ζωγραφική με βάση τον παγκόσμιο χάρτη).
 • Δημήτρης Σαρλάνης (γλυπτική στο δρόμο).
 • Πάνος Σκλαβενίτης (κατασκευές, περφόρμανς πίσω από το οχυρό).
 • Λίλιαν Χατζηγεωργίου (κατασκευές που κινούνται).
 • Wethepeople (αυτοσχέδια φωτογραφία).
 • Usaginingen (animation video)

Γνωρίστε τους στο: http://wannaplayroom.blogspot.gr
 
Πρόγραμμα
 
11:00 ώρα προσέλευσης
11:30-12:30 καλλιτεχνικά εργαστήρια
12:30-13:00 διάλειμμα
13:00-14:00 καλλιτεχνικά εργαστήρια-συνέχεια
14:00-15:00 παιδική, μουσική παράσταση από τους Burger Project
 
Περισσότερα για το φεστιβάλ
 
– Το Playroom-Wanna Play? θα κρατήσει συνολικά τέσσερις ώρες και θα κλείσει με μια παιδική μουσική παράσταση που έχει ετοιμάσει το συγκρότημα Burger Project σε συνεργασία με το Playroom. Μετά την επιτυχία της παράστασης ‘’Μαμά θα κάνω μπάντα’’ και με τη γνωστή ενέργεια και το χιούμορ που τους διακρίνει επί σκηνής, θα παρουσιάσουν μια μοναδική περφόρμανς για τους μικρούς φίλους του PLAYROOM, με στόχο να μπολιάσουν τη φαντασία τους με τον ιό της μουσικής, να τους μεταδώσουν τη μαγεία του ρυθμού και να τους διασκεδάσουν! Tα παιδιά, αφού γνωρίσουν τις δυνατότητες των μουσικών οργάνων αλλά και τις ενδιαφέρουσες προσωπικότητες των μουσικών, θα συμμετάσχουν ενεργά στην παράσταση, είτε επαναλαμβάνοντας ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα είτε τραγουδώντας όλα μαζί. Σταδιακά, τα ντεσιμπέλ θα ανέβουν και η ζωντανή μουσική και ο χορός θα ξεσηκώσουν τη διάθεση μικρών και μεγάλων!
– Εθελοντές από τη ΜΚΟ Hellenic Youth Participation και όχι μόνο, θα βρίσκονται στο χώρο για την επίβλεψη των παιδιών αλλά και για την εξυπηρέτηση των γονιών.
Οι Εκδόσεις Ίκαρος θα βρίσκεται στο χώρο με βιβλία σχετικά με τα παιδιά και την τέχνη και ένα ποσοστό από τις πωλήσεις της ημέρας θα δωθεί θα δωθεί επίσης στο κέντρο για παιδιά με αυτισμό και ψυχικά προβλήματα “Το Περιβόλακι”
 – Ο ΜΚΟ Δεσμός θα βρίσκεται στο χώρο με σκοπό τη συλλογή ειδών ζωγραφικής, τα οποία θα δοθούν στο Κέντρο Ανθρώπινης Υποστήριξης – “ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ”. Ο καθένας μπορεί να φέρει ό, τι επιθυμεί (μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, Α4 χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια ειδικά για παιδιά, παλέτες, πινέλα).
-Οι Εκδόσεις Πατάκη, θεωρώντας την αισθητική ανάπτυξη και καλλιέργεια των παιδιών μια πολύ σημαντική διαδικασία, στηρίζουν επικοινωνιακά το πρώτο φεστιβάλ "WANNA PLAY?" και χαρίζουν σε είκοσι μικρούς καλλιτέχνες βιβλία ιδιαίτερης αισθητικής σχετικά με την τέχνη.
 – Η κολεκτίβα Troo// Food //Liberation θα φροντίσει να δροσίσει αλλά και να χορτάσει τα παιδιά προτείνοντας γεύματα και χυμούς από βιολογικά, αγνά υλικά.
 -O Sofikitis Photography, με την ευγενή χορηγία του, θα καλύψει φωτογραφικά το event.
– Ο Νύσσος Βασιλόπουλος με την ευγενή χορηγία του θα καλύψει φωτογραφικά όλο το event.
To [littlepopup] θα φροντίσει μαζί με το Playroom τη διακόσμηση του χώρου και θα δημιουργήσει έναν υπέροχο κόσμο για τα παιδιά.
 
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (workshop και μουσική παράσταση)/ 7 ευρώ (μουσική παράσταση)
 * ειδικές τιμές για ομάδες άνω των 6 ατόμων.

Η κράτηση θέσης για το workshop είναι απαραίτητη.
 
Δηλώσεις συμμετοχής: Στείλτε μας τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, email, ηλικία και αριθμός παιδιών) στο  email: wannaplayroom@gmail.com ή τηλεφωνήστε μας στα τηλέφωνα: 6977667344, 6945975965
 
Πληροφορίες: www.wannaplayroom.blogspot.grwww.facebook.com/pages/Playroom-δημιουργική-απασχόληση-για-παιδιά/148848881803620?ref=hl

Photo: Το PLAYROOM ψάχνει εθελοντές! Στις 15 Σεπτεμρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο του Six D.OG.S το WANNA PLAY? : 10 σύγχρονοι καλλιτέχνες θα συνεργαστούν με παιδιά με σκοπό τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου έργου τέχνης. Το PLAYROOM χρειάζεται τη βοήθειά σας στις 15 Σεπτεμβρίου από τις 7:00πμ μέχρι τις 17:00μμ, στα εργαστήρια των καλλιτεχνών, την οργάνωση κατά την προσέλευση του κόσμου, στη συναυλία των Burger Project με την οποία θα κλείσει το WANNA PLAY? Στείλτε μας ένα σύντομο βιογραφικό, μία φωτογραφία και τις ώρες που μπορείτε να βρίσκεστε μαζί μας, στο playroomplayroom@gmail.com μέχρι τις 25 Αυγούστου. Πληροφορίες για το event θα βρέιτε στη σελίδα μας στο facebook και στο www.wannaplayroom.blogspot.gr Θα χαρούμε πολύ να σας συναντήσουμε από κοντά και δημιουργήσουμε μαζί με τα παιδιά!
 
Λίγα λόγια για το Playroom: Το Playroom δημιουργήθηκε από την Ιωάννα Γουζέλη και την Αγγελική Μπόζου (απόφοιτες της Σχολής Καλών Τεχνών) με στόχο να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσέγγιση και εξοικείωση του παιδιού με την τέχνη. Μέσα από τη διοργάνωση καλλιτεχνικών φεστιβάλ για παιδιά, τις εύστοχες συνεργασίες με σύγχρονους καλλιτέχνες, τη συμμετοχή σε παιδικά πάρτυ και event, η ομάδα Playroom φέρνει το παιδί σε μια ουσιαστική, δημιουργική και κυρίως ευχάριστη επαφή με την τέχνη.
 

Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Επικοινωνία: Κέλλυ Σταυροπούλου
Γραφιστική Επιμέλεια: Γιώργος Σκαραφίγκας ( indyvisuals)
Διακόσμηση χώρου: [littlepopup]  και  Playroom
Οι Playroom ευχαριστούν θερμά την Δήμητρα Ζαβάκου, Έλμα Πετρίδου, Κέλλυ Πετρινιώτη ,Όλγα Παπαδοπούλου, τον Χρήστο Παπαθανασίου και τον Πάνο Σκλαβενίτη για την πολύτιμη βοηθειά τους.

Περισσότερες πληροφορίες: Playroom
playroomplayroom@gmail.com
playroom-playroom.blogspot.com
wannaplayroom.blogspot.gr
wannaplayroom@gmail.com
 
six d.o.g.s
Αβραμιώτου  6-8, Μοναστηράκι, 
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr  

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *