Τα βήματα της οικογένειας στη Σύρο

" Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη, θα δουλέψετε μέσα στη φύση και θα ακολουθήσετε τα βήματα του χορού και του θεάτρου." 
Ελένη-Λουκία Αγορά, 11 χρονών"

Στις αρχές Ιουλίου, η Βίκυ Αδάμου και η Αντιγόνη Γύρα ταξιδεύουν στη Σύρο, στο νέο Artistic Residency Centre ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ και, μέσα από το πρόγραμμα Βήματα της Οικογένειας, οδηγούν γονείς και παιδιά στο θεατρικό παιχνίδι και στον χορό, μέσα από ένα σεμινάριο- δώρο, που θα φρεσκάρει την καθημερινότητα και θα τονώσει τις ενδοοικογενειακές σχέσεις με ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο… Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά η Βίκυ και η Αντιγόνη: "Επειδή περάσαμε τέλεια στο περσινό σεμινάριο μας στην Αίγινα, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και φέτος τα Βηματα της οικογένειας του κινητήρα. Αυτή τη χρονιά θα ταξιδέψουμε στη Σύρο".
Ε
κεί, γονείς και παιδιά θα μπουν σε μια κοινή περιπέτεια τέχνης με σκοπό να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό και τα παιδιά τους με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Θα δημιουργήσουν όλοι μαζί ένα κοινό αποτέλεσμα στο τέλος του σεμιναρίου, όπου όλοι και όλες θα έχουν έναν ισότιμο ρόλο στη διαδικασία έμπνευσης και υλοποίησης. Θα ζήσουν πέντε ξεχωριστές μέρες στο πανέμορφο νησί της Σύρου, μέσα στο στούντιο αλλά κι έξω, στη φύση και στη θάλασσα. Μέσα από κοινές ασκήσεις, ενήλικες και παιδιά θα φτιάξουν ένα κοινό τόπο επικοινωνίας. Ο χορός, το θεατρικό παιχνίδι, η μουσική και ο αυτοσχεδιασμός θα είναι τα εργαλεία με τα οποία θα ανακαλύψουν καινούργιες μορφές συνύπαρξης εξασκώντας τη σωματική επαφή και τη φαντασία τους .
Για φέτος το θέμα του σεμιναρίου θα βασίζεται στα ΟΝΕΙΡΑ.Τα όνειρα συνδέουν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, είναι καλά, είναι κακά, είναι ανακουφιστικά, είναι ανατρεπτικά, μας δείχνουν δρόμους για να πλησιάσουμε τον εαυτό μας και τον άλλο.Τα όνειρα έχουν εικόνες, πλούσιες και πρωτόγνωρες που μπορούν να εκφραστούν μέσα από το χορό και το θέατρο. Τα όνειρα μπορούμε να τα φτιάξουμε όπως θέλουμε και … ΞΥΠΝΙΟΙ! Γι' αυτό, η Αντιγόνη και η Βίκυ μας καλούν να ονειρευτούμε μαζί!

Μια γεύση από το πρόγραμμα στην Σύρο: 
8.00-9.00 Θα ξυπνάμε και θα τρώμε πρωινό
9.30-11.30 Θα παίζουμε και θα χορεύουμε μαζι
11.30-17.30 Θαλασσίτσα, Φαγάκι, Ξεκούραση
17.30-19.30 Θα παίζουμε και θα χορεύουμε μαζι
19.30-20.30 Θα κάνουμε τον κύκλο μας και θα κουβεντιάζουμε τη μέρα μας , θα μοιραζόμαστε τραγούδια κι όνειρα

ΒΙΚΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Η Βίκυ κι η Αντιγόνη, η Αντιγόνη και η Βίκυ γνωρίστηκαν στα τέλη του περασμένου αιώνα στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών . Η μια δίδασκε κι η άλλη μάθαινε και αυτοί είναι οι ρόλοι που εναλλάσουν μεταξύ τους χρόνια τώρα.Συνεργάστηκαν στην Ομάδα Κινητήρας Χοροθέμα φτιάχνοντας πολλές παραστάσεις και μαζί και χώρια. Στις αρχές του νέου αιώνα άρχισαν να γεννάνε παιδιά (σύνολο 5) με το Δημήτρη και το Σάκη, το Σάκη και τον Δημήτρη φτιάχνοντας τη νέα τους οικογένεια τους Ροκαναγοράδες. Με αυτή κι άλλες προσκεκλημένες οικογένειες, έχουν πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις σε ταράτσες ("Ανέβα στη Στέγη Να Φάμε το Σύννεφο" και "Το Μικρό Χαρτάκι" ). Το 2008 έφτιαξαν το Κινητήρας Στούντιο (μαζί με τη Φλώρα) όπου μεταξύ άλλων υπάρχει το μάθημα Κινητήρας Family στα πλαίσια του οποίου Γονείς και Παιδιά εναλλάσουν δημιουργικούς ρόλους μέσα από το θέατρο και τον χορό. Η Αντιγόνη και η Βίκυ γέννησαν τα παιδιά φυσικά, θήλασαν πολύ και προσπαθούν να τα μεγαλώσουν βασισμένες στις αρχές της συναισθηματικής νοημοσύνης όπου το να είσαι σύντροφος των παιδιών κι όχι παιδαγωγός είναι η βασικότερη αρχή. Τη σαιζόν 2012-13 η Αντιγόνη έφτιαξε την ΕΚ ΠΛΗΞΗ (www.ekplixi.com) και η Βίκυ αυτοσχεδιάσε την ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ (Share Button

Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *